Decebal Fagadau: Reducerea impozitului pe venitul global ar vaduvi bugetul Constantei de 15 milioane de euro daca nu ar exista masuri compensatorii - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 4,0794miercuri 21 nov 2018

Decebal Fagadau: Reducerea impozitului pe venitul global ar vaduvi bugetul Constantei de 15 milioane de euro daca nu ar exista masuri compensatorii

de I.B. Marţi, 14 noiembrie 2017, 21:23
- a A+
Primarul Constantei, Decebal Fagadau, sustine ca prin reducerea de la 16 la 10 la suta a impozitului pe venitul global bugetul municipiul Constanta ar fi vaduvit de aproximativ 15 milioane de euro, precizand insa ca guvernul vine cu mai multe masuri compensatorii astfel incat bugetul local sa fie unul echilibrat. El a subliniat ca municipiul Constanta se afla intr-o situatie buna, avand si un grad de indatorare scazut, de sub 2,5 la suta, potrivit news.ro.

"Evident, o reducere de la 16 la 10 la suta, adica cu 37,5 la suta a veniturilor din impozitul pe venitul global ar afecta bugetul municipiului Constanta. In schimb, ma bucur ca deja s-a adoptat o masura compensatorie, cresterea cotei de la 41,75 la suta la 43 la suta si de asemenea avem promisiunea Guvernului ca dupa executia bugetara a semestrului unu toate sumele ce constituie diferenta intre incasarile anului 2018 si anul 2017 raportat la perioada similara, adica la primele sase luni, vor fi compesante din bugetul de stat. In mod evident fara aceste masuri compensatorii bugetul municipal ar fi vaduvit de o suma importanta, vorbim de o suma de aproximativ 15 milioane de euro, de altfel peste 250 de milioane de lei reprezinta componenta bugetara rezultata din impozitul pe venit in total buget al municipiului Constanta", a declarat Decebal Fagadau corespondentului News.ro.El a mentionat ca municipiul Constanta se afla intr-o situatie economica buna, avand in 2017 un excedent bugetar de 40 de milioane de euro si un grad de indatorare scazut.

"Municipiul Constanta se afla intr-o situatie economica buna, in sensul ca in anul 2017 am avut un excedent bugetar de 40 de milioane de euro, evident acesti bani urmeaza a fi folositi pentru investitii. Municipiul Constanta are un grad de indatorare scazut, sub 2,5 la suta, deci municipiul Constanta este un municipiu serios in care locurile de munca produc valoarea adaugata pentru bugetul orasului nostru", a explicat edilul.

Intrebat cum considera modificarile Codului Fiscal, Decebal Fagadau a raspuns: "O reducere a impozitului de la 16 la 10 la suta cred ca este benefica si salutata de catre antreprenori si de cei cei lucreaza pentru antreprenori. In cele din urma orice schimbare se produce are efecte pozitive si efecte mai putin placute asa ca din calculele noastre nu ne aflam intr-o situatia disperata sau o situatia in care municipiul sa fie vaduvit de un capital de dezvoltare".

Decebal Fagadau mai considera ca trebuie creditat cu incredere guvernul, acesta aratandu-se consecvent cu masurile pe care le-a implementat.

287 de afisari


Iti da nenea Dragnea din credite externe
2087 [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 21:32
0/2
pe care le vor plati copiii mei, nu ai tai.

Copiii tai vor fi plecat de mult din Romania.
gresit
Nevermind [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 23:47
0/0
Se dadeau 41% din impozitul de 16% al celor angajati la firmele care au punct de lucru in oras (>5 angajati, INDIFERENT din ce judet e firma mama). Scazand impozitul la 10%, sumele vor fi mult mai mici, cresterea la 43% necompensand. Dupa cum vezi, nu TOTI banii ramaneau acolo, redistribuirea facandu-se oricum. Este insa stupid sa nu ramana bani si acolo unde se produc efectiv.

Am explicat pe larg, ca precis apare vreun ardelean convins ca-i mananca bucurestenii banii, iar el habar n-are de fapt cum functioneaza treaba. Prin ce au facut astia acum, fara compensare justa in procente, scopul este "disciplinarea" primarilor, indiferent de culoarea politica, prin alocarea pe spranceana a fondurilor de la bugetul centralizat.
inca 2 comentarii comenteaza