Rafael Nadal a pierdut meciul cu David Goffin (scor 7-6(5), 6-7(4), 6-4), iar la conferinta de presa a anuntat ca se retrage de la Turneul Campionilor, din cauza problemelor pe care le are la genunchiul drept. "Am facut tot ce se putea pentru a fi pregatit sa joc, insa sunt obligat sa renunt", a precizat liderul ierarhiei ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am incercat totul, am facut tot ce se putea pentru a fi pregatit sa joc. Dar nu am fost pregatit cu adevarat. Este un miracol de a fi fost atat de aproape in acest meci. Am tot avut de-a lungul carierei acest gen de accidentare, stiu ce trebuie sa fac, ce tratament sa urmez, cat si cum voi fi nevoit sa stau. Asta, normal, daca organismul va raspunde pozitiv la tratament. Sunt dezamagit, insa alta variata nu exista" - Rafael Nadal.

Goffin, primul belgian care participa la Turneul Campionilor, a castigat meciul dupa doua ore si 37 de minute de la disputarea primului punct. A fost prima victorie a lui David in fata lui Nadal, in trei partide jucate impotriva ibericului.

Nadal a anuntat ca nu va mai juca la conferinta de presa de dupa partida, accidentarea de la genunchiul piciorului drept lasandu-l in afara competitiei - lucru care s-a intamplat si la Masters-ul de la Paris, acolo unde Rafa era calificat in sferturi.

In varsta de 31 de ani, Nadal nu a castigat niciodata Turneul Campionilor de la Londra. In locul spaniolului, la competitia din "O2 Arena" va lua parte un alt iberic: Pablo Carreno Busta (10 ATP), cel care era prima rezerva a intrecerii.

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.