Teatrul Dramatic "George Ciprian" din Buzau face un apel catre romanii plecati la munca in Spania si Portugalia, sa ajute la realizarea unui spectacol de teatru bazat pe povestile lor de viata. Spectacolul va avea la baza interviuri cu romanii plecati din tara pentru a le asigura un trai mai bun copiilor lor si este produs in cadrul platformei Tele-Encounters, un proiect care cerceteaza absenta celor apropiati si relatia cu cei de acasa prin intermediul internetului.

Tele-Encounters Logo Foto: Tele-Encounters

Pornind de la faptul ca in 2016, in Romania, existau cel putin 300.000 de copii cu parinti plecati la munca peste hotare, echipa proiectului doreste sa discute cu emigranti romani din Spania si Portugalia despre problemele vietii lor de zi cu zi si ii invita astfel sa ia parte la scrierea scenariului spectacolului.

Toate interviurile vor fi confidentiale - cu acordul participantilor, exista posibilitatea de a fi traduse in engleza, iar ulterior postate anonim pe site-ul proiectului, tele-encounters.com.

Cei care doresc sa ia parte la procesul creativ pot trimite un mail de intentie la departedefamilie@gmail.com, iar echipa de proiect ii va contacta pentru a stabili un interviu fata in fata (cu echipele din Spania si Portugalia) sau prin Skype.

Spectacolul va fi conceput si regizat de Marina Diana Hanganu si Ion Mircioaga, iar actori aflati in tari diferite vor reconstitui prin video call-uri universul parintilor si al copiilor care se vad doar prin Skype.

Spectacolul va avea loc simultan in Murcia si Buzau, salile de teatru fiind conectate in timp real pe internet.

Proiectul este co-finantat prin programul Europa Creativa al Uniunii Europene si realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau. Parteneri sunt Universitatea "San Antonio" din Murcia, Spania si Muncipalitatea din Lousada, Portugalia.