Un proiectil din cel de-al doilea razboi mondial a fost descoperit duminica dimineata de un cioban, pe un camp din judetul Tulcea, o echipa pirotehnica deplasandu-se la fata locului pentru a lua dispozitivul si a-l distruge in conditii de siguranta, anunta News.ro.

Potrivit ISU Tulcea, gruparea pirotehnica formata din plutonier adjutant Sorin Munteanu si plutonier major Razvan Megit din cadrul Detasamentului de Pompieri Tulcea a intervenit duminica pentru ridicarea unui element de munitie neexplodata in localitatea Baltenii de Sus.

Specialistii au stabilit ca este vorba de un proiectil exploziv calibrul 120 de milimetri, care provine cel mai probabil din cel de-al doilea razboi mondial.

Proiectilul a fost gasit de un cioban pe un camp din apropierea localitatii, care a anuntat autoritatile. Elementul de munitie a fost ridicat si urmeaza sa fie depozitat, iar ulterior distrus in conditii de siguranta.

Pompierii recomanda persoanelor care gasesc asemenea proiectile sa nu le atinga, sa nu le loveasca, sa nu le duca la fier vechi sau sa le puna pe foc, sa nu incerce sa le demonteze, ci sa anunte autoritatile care vor interveni pentru a le lua.