UPDATE Spania: Madridul activeaza articolul 155 din Constitutie. Mariano Rajoy anunta demiterea executivului din Catalonia si alegeri regionale in termen de sase luni - Hotnews Mobile
1 € 4,6671 1 USD 4,0557marţi 23 oct 2018

UPDATE Spania: Madridul activeaza articolul 155 din Constitutie. Mariano Rajoy anunta demiterea executivului din Catalonia si alegeri regionale in termen de sase luni

de Alina Neagu Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 15:01
- a A+
Imagine
Guvernul de la Madrid a decis, sambata, intr-o sedinta extraordinara, activarea articolului 155 din Constitutia Spaniei, care permite suspendarea autonomiei Cataloniei. Premierul spaniol Mariano Rajoy a anuntat, la finalul sedintei extraordinare a executivului, ca atributiile administratiei catalane vor fi transferate guvernului de la Madrid. Parlamentul catalan ar urma sa fie dizolvat, iar in urmatoarele 6 luni ar urma sa fie organizate alegeri regionale in Catalonia, a declarat Rajoy, citat de Reuters.Premierul spaniol Mariano Rajoy si membrii guvernului sau au decis sambata sa activeze articolului 155 din Constitutia Spaniei, care permite guvernului central sa suspende autonomia unei regiuni in cazul in care aceasta nu isi indeplineste obligatiile fata de stat. Pentru activarea articolului 155 este necesara aprobarea Senatului.

Spania a avertizat ca va declansa sambata procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constitutiei, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, dupa ce liderul catalan Carles Puigdemont a amenintat ca parlamentul regional ar putea sa voteze o declaratie oficiala de independenta, in cazul in care Madridul nu accepta sa poarte negocieri pe aceasta tema.
5570 de afisari


Teapa
mitg [utilizator], Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 15:20
+26/54
Cretinii care vroiau sa se joace de-a iredentistii in incercarea lor de a distruge Spania si Franta cu sustinerea rusiei si-au luat o mare teapa.
nu se poate rupe
sorinnc [utilizator], Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 16:37
+20/34
Cand toate tarile inclusiv Rusia si SUA au declarat ca sunt impotriva, cand legea si 90%+ din spanioli sunt impotriva, cand nici macar in Catalonia nu au o majoritate clara -> nu are cum sa se rupa in viitorul apropiat.
inca 32 de comentarii comenteaza