Un incendiu a izbucnit sambata la rampa de deseuri de la Pata Rat, de langa Cluj-Napoca, dupa ce vineri seara a avut loc un alt incendiu, anunta Agerpres.

"E o suprafata de 500 mp din rampa temporara de deseuri care e cuprinsa de mai multe focare si intervenim cu doua autospeciale. E un incendiu de deseuri si probabil ca o sa dureze mai mult stingerea lui. Nu avem informatii sa fie persoane ranite", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris.

Vineri seara, opt familii au fost evacuate de pompieri, dupa ce un incendiu le-a cuprins locuintele de tip baraca, aflate pe strada Cantonului, de la marginea municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, focul a cuprins o portiune de 500 de metri patrati de teren, pe care se aflau baracile improvizate ale celor opt familii.

Strada Cantonului se afla in zona rampei de gunoi de la Pata Rat, aflata la marginea orasului, aici locuind cateva sute de persoane in locuinte improvizate.

Problemele de la rampa de deseuri de la Pata Rat sunt subiectul unor dispute intre autoritatile locale.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj a respins, joi, cererea Consiliului Judetean Cluj de declarare a starii de alerta in cazul rampei de deseuri de la Pata Rat, afectata de alunecarile de teren.

Pe 2 octombrie, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a afirmat ca judetul Cluj are cele mai multe probleme legate de mediu, in special cu rampa de gunoi de la Pata Rat: ''Pata Rat e un depozit care si-a sistat activitatea in 2010, care trebuia de foarte mult timp sa fie inchis. (...) Ne aflam intr-un judet care a intrecut judetul Brasov, pentru ca judetul Brasov a inceput sa se conformeze si sa demareze toate procedurile de inchidere a depozitelor si de functionare a SMID. Este judetul cu cele mai multe probleme. (...) Sunt 6 depozite neconforme care trebuie inchise si la doua dintre ele nici n-au inceput lucrarile. La Pata Rat nici nu mai stam de vorba. (...) Este inadmisibil ca de aproximativ 7 ani de cand am dat sistarea pentru acest depozit sa nu se fi facut nimic. Dimpotriva, daca a fost o mica ploaie sau mai mare, tot levigatul sa-l vedem ca va ajunge cumva, undeva, in viitor, chiar in strada. Cred ca autoritatile locale, in special Consiliul Judetean, nu au niciun pic de responsabilitate. Cred ca masurile pe care trebuiau sa le intreprinda trebuiau sa le faca demult. Si daca nici acum in al 12-lea ceas nu se vor trezi, atunci cred ca problemele vor fi de alta natura'', spunea Gratiela Gavrilescu.