Iohannis i-a transmis sefului Consiliului European ca Romania nu accepta Europa cu mai multe viteze - Hotnews Mobile
1 € 4,6562 1 USD 3,9954duminică 22 iul 2018

Iohannis i-a transmis sefului Consiliului European ca Romania nu accepta Europa cu mai multe viteze

de RH Vineri, 13 octombrie 2017, 14:07
- a A+
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis vineri președintelui Consiliului European, Donald Tusk, ca Romania nu accepta o reforma a UE care sa duca la aparitia unei Europe cu mai multe viteze sau cu cercuri concentrice, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.Iohannis l-a primit vineri, 13 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Donald Tusk, aflat in proces de consultare a membrilor Consiliului European în vederea pregătirii unei foi de parcurs privind pașii care urmează să fie întreprinşi în procesul de consolidare a Uniunii Europene. Documentul urmează să fie discutat la reuniunile viitoare ale Consiliului European.

"Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziția României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice. Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre. Preşedintele României a afirmat că principiul inclusivităţii trebuie să aibă un rol esențial în procesul de consolidare a Uniunii Europene. Avansarea într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre, trebuie să fie principalul obiectiv la nivel european", se arata in comunicatul citat.
1058 de afisari


Cu PSD la putere
zanax [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 21:28
+3/3
tara va merge in marsarier.
Mai, Neamtule,
John M. [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 16:03
+2/4
Tara ta e o masinarie diferita de celelalte. Are un motor bun, dar la viteze sta cam asa: are 1 inainte, 5 de stat pe loc, si 8 inapoi.
inca 3 comentarii comenteaza