Timpul de digestie al alimentelor si reguli pentru o digestie usoara. Cantitatea si tipul de alimente consumate: Produsele bogate in proteine si alimentele grase, cum ar fi carnea si pestele, sunt digerate mai greu decat alimentele bogate in fibre, cum ar fi fructele si legumele. Dulciurile, cum ar fi bomboanele, biscuitii si produsele de patiserie, sunt mistuite intr-un mod rapid. Gen: Un studiu din anii 1980 releva ca in monoterapie timpul de tranzit prin intestinul gros a fost de 47 de ore pentru femei si de doar 33 de ore pentru barbati, potrivit CSID.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Moment istoric in medicina: prima terapie pentru vindecarea orbirii. Food and Drug Administration din Satele Unite ale Americii iau in considerare publicarea unui document care poate reprezenta un moment istoric al medicinei. Comitetul sustine ca o terapie genetica experimentala pentru o forma rara de orbire mostenita ar putea imbunatati vederea. Medicamentul denumit Luxturna, produs de Spark Therapeutics, intruneste criteriile pentru a fi aprobat de comitet. Conform Gizmodo, in cadrul unui studiu cheie, dintre cei 21 de pacienti cu orbire ereditara, vederea a 11 pacienti s-a imbunatatit, potrivit descopera.ro.

Astea sunt cele mai mari pericole din farfuria copilului. Chiar daca suntem atenti, ca parinti, la caloriile pe care le consuma, scapam de multe ori din vedere sa verificam cata sare, cat zahar si cate grasimi se afla in farfurioara lui. Din aceasta cauza copiii ajung sa devina supraponderali, sa aiba probleme cu sistemul cardio-vascular si sa fie predispusi la diabet. Stiati de exemplu ca o budica servita la desert de copil contine 20 de lingurite de zahar? Stiati ca limita zilnica pentru copiii de 4-6 ani este de 4 lingurite de zahar, 6/10 lingurite de sare si doar 63 de grame de grasime?, potrivit Click.

Cele mai sanatoase combinatii alimentare. De ce sunt mai bune impreuna rosiile cu fasolea sau ceaiul verde cu lamaia? Combinatiile de alimente considerate sanatoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decat in cazul in care acestea ar fi consumate separat. Fasolea si rosiile Acesta este un duo dinamic pentru ca, atunci cand sunt consumate impreuna, cele doua alimente sporesc aportul de fier din organism, care este benefic atat pentru creier, cat si pentru buna functionare a muschilor. Organismul nostru absoarbe pana la 33% non-heme fier, pe care il regaseste in plante precum fasolea, cerealele integrale sau legumele verzi, decat fier heme, potrivit doctorulzilei.ro.

Descopera cum poti alege imunitatea ca stil de viata! Revolutia plantelor adaptogene. Plantele adaptogene nu doar fortifica sistemul imunitar, ci ofera organismului toate uneltele necesare pentru a se proteja impotriva factorilor externi nocivi si creeaza mediul perfect pentru ca sanatatea sa devina starea de normalitate. Tulsi si Katuki, formula ayurvedica pentru fortificarea sistemului imunitar Una dintre cele mai apreciate plante adaptogene, cu beneficii demonstrate de cercetarile moderne, este Tulsi (Busuiocul Sfant), potrivit Diva Hair.

Zece semne de alarma care anunta cancerul in cazul femeilor. Sangerarile, oboseala, scaderile bruste in greutate, balonarea si tusea care persista pentru perioade lungi de timp pot "trada" numeroase tipuri de cancer. Specialistii scot in evidenta simptome care nu ar trebui trecute cu vederea de nicio femeie. 1. Schimbari la nivelul sanilor "Daca aveti un nodul nu trebuie sa-l ignorati chiar daca rezulatatul mamografiei a fost bun", spune dr. Carolyn Runowicz, professor de obstretrica si ginecologie la Florida International University's Herbert Wertheim College of Medicine, potrivit doctorulzilei.ro.