Polonia expulzeaza un cercetator rus acuzat de propaganda in favoarea Moscovei - Hotnews Mobile
1 € 4,6524 1 USD 3,9764miercuri 19 sep 2018

Polonia expulzeaza un cercetator rus acuzat de propaganda in favoarea Moscovei

de R.M. Joi, 12 octombrie 2017, 20:25
- a A+
Polonia a anuntat joi expulzarea unui cercetator rus, reprezentant al Institutului rus de studii strategice RISI, reprosandu-i ca face propaganda in favoarea tarii sale in randul istoricilor si ziaristilor polonezi, scrie AFP.Agentia poloneza de securitate interna ABW a declarat intr-un comunicat ca barbatul, identificat drept Dmitri K., a derulat activitati "indreptate impotriva intereselor polonze", "a lansat elemente de razboi hibrid" (termen care a descris initial operatiunile din Ucraina, cu ajutorul serviciilor speciale rusesti si al dezinformarii) impotriva Poloniei si a intretinut contact cu serviciile speciale ale Moscovei.

Potrivit ABW, acesta cauta persoane cu convingeri pro-rusesti oferindu-le colaborari cu universitati rusesti si calatorii pentru studii finantate partial de Rusia. Acesta le dadea intructiuni asupra modului de aparare al punctului de vedere rusesc.

Expulzarea a fost anuntata in Rusia de televiziunea Zvezda pe site-ul sau, care a citat seful RISI. Cercetatorul a fost identificat drept istoricul Dmitri Karnauhov, profesor la Universitatea tehnica din Novosibirsk.
644 de afisari


Dmitri Karnauhov
Thriller [utilizator], Joi, 12 octombrie 2017, 23:20
+6/6
Las' ca apare in Romania cu alt nume.
E deja plina tara de ei
Bogdan_100 [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 8:42
+3/3
Primiti cu brate deschise de BOR, Universitati, ONG-uri isi desfasoara propaganda nestingheriti in "dulce grai moldovenesc". Exemplul Poloniei ar trebui urmat. Dar cine sa o faca? Agentii moscovei ce conduc alde si psd?
inca 1 comentariu comenteaza