UPDATE Statele Unite se retag din UNESCO. Premierul Benjamin Netanyahu a anutat ca si Israelul va face acelasi lucru - Hotnews Mobile
1 € 4,6559 1 USD 3,9517duminică 23 sep 2018

UPDATE Statele Unite se retag din UNESCO. Premierul Benjamin Netanyahu a anutat ca si Israelul va face acelasi lucru

de N.O. Joi, 12 octombrie 2017, 16:29
- a A+
Imagine
Statele Unite ale Americii se retrag din UNESCO, din 31 decembrie, a anuntat, joi, Departamentul de Stat al Statelor Unite intr-o declaratie,  in care isi exprima ingrijoarea ca  Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura pastreaza o atitudine anti-Israel, relateaza Reuters.  Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anuntat ca a cerut statului pe care il reprezinta sa inceapa procedurile pentru a se retrage din UNESCO, impreuna cu Statele Unite.Update: La cateva ore dupa anuntul Statelor Unite, premierul Israelului, Benjamin Netayahu, a anuntat ca si statul din Orientul Mijlociu va demara procedurile de a iesi din organizatie.

"Decizia nu a fost luata cu usurinta si reflecta ingrijorarea Statelor Unite cu privire la fixarea arealurilor in UNESCO, nevoia pentru o reforma fundamentala a organizatiei si la faptul ca organizatia pastreaza o atitudine anti-Israel", a spus Departamentul, adaugand ca Statele Unite vor cauta sa "ramana angajate ca un stat observator non-membru pentru a contribui cu viziunea, perspectiva si expertiza SUA".


Washington a avertizat de la inceputul lunii iulie cu privire la intentia sa de a reexamina legatura SUA cu UNESCO, dupa ce agentia a hotarat sa inscrie orasul Hebron, aflat in Cisiordania ocupata,  in "zona protejata" a patrimoniului mondial.

Decizia, descrisa ca un afront al istoriei, discrediteaza inca o data agentia, a spus atunci ambasadorul SUA la onu, Nikki Haley.

Statele Unite, un mare aliat al Israelului, se distantasera deja inca din 2011 de UNESCO, cand au oprit finantarea organizatiei, dupa ce agentia i-a primit pe palestinieni in randul statelor membre. 

Washington finanta organizatia cu aproximativ 50 de milioane de lire anual, aproximativ 22 la suta din bugetul UNESCO.

Administratia Obama a acuzat ca decizia UNESCO de a-i primi pe palestinieni dauneaza procesului de pace in Orientul Mijlociu.

Insa au continuat sa stea in Comitetul executiv al UNESCO, compus din 58 de membri.
10630 de afisari


aha
gogu_milogu [utilizator], Joi, 12 octombrie 2017, 17:13
+33/47
fara legatura cu subiectul, dar.....ai fost in concediu sau la reciclare/recalificare?.... ca nu te-am mai vazut pe aici de ceva vreme....
tari
nahir [utilizator], Joi, 12 octombrie 2017, 19:19
+29/41
evreii.
deci ei conduc SUA.
inca 62 de comentarii comenteaza