Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer si-a asigurat, joi, prezenta pentru a treia oara la Turneul Campionilor, competitie programata in noiembrie, la Londra, la care vor participa cele mai bune opt echipe ale sezonului 2017, scrie Agerpres.

Tecau si Rojer, calificati la Turneul CampionilorFoto: atpworldtour.com

Tecau si partenerul sau, campioni anul acesta la US Open, vor incerca sa castige din nou titlul la ATP Finals, in arena londoneza O2, dupa succesul din 2015, cand au invins in finala perechea romano-indiana Florin Mergea/Rohan Bopanna, avand atunci un parcurs fara set pierdut. Tecau si Rojer au incheiat anul pe primul loc in clasamentul ATP la echipe.

Cei doi sunt a treia pereche care obtine calificarea la competitia de anul acesta, gratie victoriei de joi, de la Shanghai, cu 3-6, 6-4, 10-6 in fata columbienilor Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Anterior, au obtinut calificarea cuplurile Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia) si Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), campionii en titre.

Au mai ramas cinci locuri disponibile pentru proba de dublu de la Turneul Campionilor. Perechea Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia) poate fi a patra care se califica la competitia londoneza daca se impune in meciul din sferturile turneului de la Shanghai.

Turneul Campionilor se va desfasura intre 12 si 19 noiembrie.

Si Tecau, si Rojer se vor afla pentru a cincea oara la turneul de final de sezon, dupa ce Rojer s-a calificat in 2012-13 alaturi de Aisam-Ul-Haq Qureshi, iar Tecau, in 2011-12, alaturi de Robert Lindstedt.

In acest sezon, Tecau si Rojer au cucerit patru titluri, pe langa cel de Grand Slam de la US Open obtinand trofeele de la Dubai, Geneva si Winston-Salem Open.