Avertismentul deputatului Bichinet pentru Liviu Dragnea: Tine minte trei cuvinte: Nu te pune cu Terente. Deputatul PMP Corneliu Bichinet i-a transmis, miercuri, liderului PSD Liviu Dragnea, de la tribuna Camerei Deputatilor, indemnul "Tine minte trei cuvinte: Nu te pune cu Terente", el referindu-se astfel la prezenta in sala de plen a premierului Mihai Tudose, politician care a facut in trecut mai multe glume despre banditul Terente. "Am vazut doi oameni pe care trebuie sa-i recunoastem: primul-ministru si Liviu Dragnea coborand printre noi. (...) Eu ma bucur ca sunteti aici si ca ati venit amandoi pentru ca dati un semnal. Liviu Dragnea, noi am lucrat patru ani la UNCJR si in momente de balans trebuie sa dai dovada de inteligenta. Iar Corneliu Bichinet de la Vaslui va spune direct: Tine minte trei cuvinte: Nu te pune cu Terente", a spus Bichinet de la tribuna Camerei Deputatilor, relateaza Adevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Dragnea a votat "din greseala" motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca a votat "din greseala" motiunea simpla depusa de opozitie impotriva ministrului Sanatatii, Florian Bodog, el mentionand ca acesta nu figureaza, insa, pe lista remaniabililor. "Dupa pledoaria domnului Bichinet nu am fost atent si am votat 'pentru' (motiunea simpla, n.r.). Imi cer scuze. Din greseala", a spus Dragnea. Intrebat daca ministrul Sanatatii, Florian Bodog, este remaniabil, Dragnea a negat. Chestionat daca a fost finalizata lista remaniabililor, Dragnea a raspuns: "Nici nu am inceput-o", anunta Gandul.

Nume vehiculate pentru inlocuirea ministrilor remaniati. Au aparut primele nume vechiculate pentru inlocuitorii ministrilor care ar urma sa fie remaniati. Astfel, potrivit surselor Digi24, Marius Nica ar putea sa o inlocuiasca pe Rovana Plumb la Misterul Fondurilor Europene, iar Gabriel Vlase ar urma sa ocupe portofoliul de la Transporturi. Marius Nica, vehiculat ca inlocuitor al Rovanei Plumb. Gabriel Vlase, vehiculat ca inlocuitor al lui Razvan Cuc sau al lui Sevil Shhaideh. Premierul Mihai Tudose doreste sa remanieze in primul rand ministrii cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Primii doi sunt implicati in dosarul Belina, iar ultimul e acuzat ca ar fi aranjat un concurs, pentru a angaja apropiati la ministerul pe care il conduce, informeaza Digi24.

Proiectul lui Serban Nicolae, care ar face si din Insula Belina un "paradis fiscal", avizat favorabil de Comisia juridica a Senatului. Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul initiat de Serban Nicolae (PSD) care instituie masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat. Propunerea legislativa privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special a fost avizata favorabil cu 5 voturi "pentru", 2 abtineri si un vot impotriva. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat ca nu poate sustine propunerea in conditiile in care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege. Serban Nicolae a replicat ca "este si mai simplu cu Belina, peste un an trebuie sa intre inapoi in patrimoniul statului", potrivit Gandul.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI: Nomenclatura lui Coldea conduce in continuare. Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, care acum este locotenent - colonel in rezerva, a anuntat, miercuri seara, la TVR ca va publica pe blogul personal un document extrem de important. Documentul prezentat, miercuri seara, de Drgomir drept nesecret este o nota trimisa, in anul 2014, de la DNA catre generalul Coldea, in care DNA cerea ca SRI sa afle daca trei cetateni greci, suspecti de terorism, ar fi intrat in Romania in anul 2004. Documentul ar putea avea legatura cu declaratiile facute de Dragomir, in ultimele saptamani, in fata Comisiei parlamentare de control asupra SRI. Ultima audiere la Comisie a avut loc acum o saptamana si jumatate, a precizat, miecuri seara, Drgomir, scrie Romania Libera.