UEFA: Romania va juca in a treia divizie valorica in Liga Natiunilor - Hotnews Mobile
1 € 4,6559 1 USD 3,9517sâmbătă 22 sep 2018

UEFA: Romania va juca in a treia divizie valorica in Liga Natiunilor

de A.I. Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:03
- a A+
Imagine
UEFA a anuntat, miercuri, pe site-ul oficial, componenta celor patru divizii valorice pentru Liga Natiunilor, pe baza coeficientului national de la incheierea grupelor europene de calificare la Cupa Mondiala din 2018, transmite News.ro.Romania va evolua in divizia C, din care fac parte si Ungaria, Scotia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia si Lituania.

Echipele vor fi impartite in trei grupe de patru selectionate si una de trei. Castigatoarele grupelor vor promova in divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda in divizia D. Cele mai bune patru echipe care nu obtin calificarea la Euro-2020 vor juca un baraj in martie 2020, la care se va pune in joc un loc la turneul final.

In divizia A vor juca Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franta, Anglia, Elvetia, Italia, Polonia, Islanda, Croatia si Olanda. Acestea vor fi repartizate in patru grupe de cate trei echipe.

In divizia B vor evolua Austria, Tara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Hertegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia si Turcia, de asemenea in patru grupe de cate trei echipe.

Divizia D va fi formata din Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino si Gibraltar (patru grupe de cate patru).

Liga Natiunilor este o competitie destinata echipelor nationale, care va inlocui in mare parte meciurile amicale. Faza grupelor va avea loc din septembrie 2018 pana in noiembrie 2018, iar Final Four (numai pentru Divizia A) in iunie 2019.

Castigatoarele grupelor din Diviziile B, C, D promoveaza, echipele clasate pe ultimele locuri in fiecare grupa in Diviziile A, B, C retrogradeaza. Ierarhia Ligii Natiunilor va oferi capii de serie la preliminariile europene ale turneelor finale ale CE si CM, dar si patru din cele 24 de echipe participante la Euro-2020.
3439 de afisari


Divizia C
MPop [utilizator], Miercuri, 11 octombrie 2017, 16:13
+7/7
Ma mir ca am prins Divizia C...la cum jucam stam undeva la nivelul Diviziei D!
o grupa balkanica cu infuzie baltica...
demaGOGU [utilizator], Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:06
+6/8
...in cadere libera de 27 de ani, ne indepartam rapid de fotbalul adevarat.
inca 3 comentarii comenteaza