Trei tineri antreprenori si-au propus sa schimbe felul in care se face educatie in Romania, iar pentru a-si atinge scopul au venit cu ideea crearii unui "instrument care te ajuta sa inveti jucandu-te, (...) astfel incat educatia sa fie gamificata, sa poti sa primesti stimulente pe parcursul invatarii". Asa a aparut iziBAC, o aplicatie care vrea sa ii ajute pe adolescenti sa invete pentru Bacalaureat, vorbind pe limba lor.

Eduard Lache, Raluca Bacinschi-Stratulat si Adrian StratulatFoto: Smile Media

Raluca Bacinschi-Stratulat, Eduard Lache si Adrian Stratulat au castigat la inceputul lunii octombrie marele premiu al Social Impact Award Romania pentru aplicatia iziBAC, iar in noiembrie vor concura cu castigatorii din alte 20 de tari in marea finala SIA International Summit, desfasurata la Belgrad.

"iziBAC este o aplicatie educationala care isi doreste sa schimbe intr-un mod sistemic felul in care se face educatie in Romania", explica Adrian, adaugand ca ideea din spate este ca "procesul de invatare ar trebui sa fie distractiv. Si putem atinge acest obiectiv impachetand informatia din curricula pentru Bacalaureat intr-o forma distractiva, digitala, interactiva, multimedia si plina de stimulente."

"Quizul va avea o tipologie de testare de tip adaptive testing, care se va mula cumva, in functie de raspunsul corect sau gresit al elevului, pe nivelul de dificultate, in asa fel incat sa nu fie nici prea solicitant, dar nici prea plictisitor pentru elevul respectiv", arata Raluca.

Cei trei tineri cred ca antreprenoriatul este mai mult decat o meserie, este un fel de a fi. Sfatul lor pentru antreprenori? "Pentru ca un startup sa esueze, primul pas este sa nu il treci de stadiul de idee, asta cu siguranta nu va functiona. Odata ce incepi sa iti implementezi ideea, ajungi, cu rabdare si perseverenta, din ce mai aproape de a reusi", spune Eduard.

Din seria Antreprenor StartUp Nation: