Romanii au mai multa incredere in premierul Mihai Tudose decat in PSD, iar increderea in Liviu Dragnea a cazut dramatic sub cea in partidul pe care il conduce. Explicatia? Asa a fost decontat momentul protestelor din februarie si schimbarea guvernului Grindeanu. Sunt datele celei mai recente cercetari IMAS, prezentate la emisiunea "In fata ta" de pe Digi 24 de sociologul Alin Teodorescu.

Alin Teodorescu la Digi 24Foto: Captura Digi 24

Cercetarea IMAS arata o scadere nesemnificativa, de la 24,7 la 23,2% in cele trei luni de guvernare. Spre deosebire de imaginea lui Liviu Dragnea, care s-a prabusit de la 31,5 la 18,7 la suta.

Alin Teodorescu, sociolog: "Cand o persoana e numita prim ministru sau in alte functii, inregistreaza asa-numitul capital de incredere, pe care il consuma mai repede sau mai incet. Acum 10 ani se intra in aceasta functie cu un capital de incredere de 50-45%. Grindeanu a intrat cu 30 sau 35, Tudose a intrat cu 26 sau 27%. Dragnea la 18% -inseamna ca Dragnea nu este apreciat nici macar de membrii PSD, toti. 20% din totalul votantilor PSD nu-l apreciaza pe Dragnea. (Ceea ce pentru domnul Dragnea...) E o drama", potrivit Digi 24.