In fapt, o femeie este ceea ce vrea ea. Sa aleaga! Sa fie obiect, subiect, femeie, nevasta, fiica, fiinta plina de imaginatie, omul plin de dorinte. Stiti, chiar suntem in 2017. Hugh Hefner a vazut exact asta o viata intreaga: ce vrea sa fie femeia? La care a adaugat: Dar eu, eu, ce vad la ea? Playboy este, intai, privirea barbatului, iar aceasta “ocheada” a devenit. Industrie.

HughFoto: CNN

Au trecut zile deja de la trecerea in fiinta a omului-placerilor: Hugh Hefner. Playboy. Barbatul care a vazut atatea trupuri goale de femei, cat multi dintre noi nici nu si-au imagnat.

Privit de la distanta, el este omul timpului sau. In anii 1950-1970, cand a explodat Playboy-ul, juma de lume se dezbraca de inhibitii. Era vremea hippy, a narcoticelor si revoltelor. Playboy nu a facut decat sa mute-sa exploateze o industrie. Din zona interzis in zona posibil. Asta-i, cultural vorbind, industria indiscretiei. Sau, daca vreti, industria porno.

Playboy-ul nu a facut decat sa vorbeasca despre trup cu tot cu ipostazele lui. Si sa defineasca barbatul si femeia in functie de acest cadou primordial.

Se spune ca Playboy este misogin si atat. Ca exploateaza femeile. este Prima reactie. In fapt, Playboy il face si pe barbat sa fie tot o “bucata de carne” dintr-un motiv simplu. Il face pe barbat instinctual. Barbatul Vede si daca doar vede, atunci este doar "carne".

Daca stam sa gandim, niciun barbat adevarat nu deschide discutia despre Playboy, decat poate in joaca, la office, de fata cu copii, in parc, langa leagane, la biserica.

Playboy a testat femeia. Ce vrei tu sa fii, femeie? Dar si barbatul. Ce esti tu, barbate? Deopotriva. Intr-un moment al timpului lor: sunteti o banda de insi civilizati, cu adevarat, sau o groaza de inimi instinctuale?

Si, cred, ca Playboy, de aceea, a fost o provocare. In 2017 Hugh dus "la cei goi" nu inseamna altceva decat confruntare. Omul asta, nu foarte destept sau foarte prost, cu un instinct al pietii cum rar gasesti, asta a facut: ne-a tot pus la incercare.

Biblic, nu? consumist, da!

Si femei si barbati ar trebui sa spuna: am luat examenul!

Despre corpul femeii-obiect? Femeile care au ales sa pozeze in Playboy, in Romania si-n intreaga lume, sa fim seriosi. Au ales. Memoria ma inseala, desigur, dar niciuna dintre trupurile aparute in Playboy nu sunt femei care sa dea in judecata pentru ca au fost poze luate pe furis, in stil paparazzi. Corpul gol a acceptat sa fie acolo, in Playboy.

Se poate vorbi destul de mult despre: optiuni, despre societatea care nu ofera sanse, oportunitati. Inegalitate de sex, discriminare. Un trup gol in Playboy poate crea o revolta adevarata, daca este sa numaram instinctele si disputele starnite.

Ori, riscam sa demolam o societate pentru Hugh. Hugh si-ar fi dorit.

Hugh era un mare ticalos. A iubit, a scandalizat, si-a folosit trupul dincolo de limite, a fost o fantoma a ceea ce era cu adevarat. Dar oare, cine nu vrea sa traiasca “tineretea fara batranete” dupa posibilitati? O femeie poate alege, Hugh a ales.

O societate intreaga, cum Alege? Onoare sau Placere? Adevar sau minciuna? Cred ca este momentul sa ne intrebam. Da, chiar la capataiul unui destrabalat, cum este numit de zumzetul lumii.

SEX BLESS THE WORLD! Si, sa stiti, eu am crescut cu Playboy. Hugh 'm-a initiat". Playboy, da, cine credeti? Tata? Nici gand!