Ponta il ataca pe Dragnea: Ce zici, Liviu, esti in stare macar o data sa faci ceva pentru ceilalti? Fostul presedinte PSD Victor Ponta lanseaza un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, caruia ii cere sa demisioneze din functiile politice si parlamentare. El se declara convins ca Rovana Plumb este doar o "victima colaterala" si ca "toata problema a venit de la lacomia bolnava a unui singur om, care nu s-a multumit sa treaca Lacul Belina la CJ Teleorman pentru a accesa un program european, ci imediat si-a trecut ceea ce trebuia sa fie pentru toti oamenii la firma Tel Drum si in folosinta sa exclusiva si restrictiva". Ponta mai spune ca acum Guvernul este complet blocat din cauza problemelor personale ale lui Liviu Dragnea, iar Parlamentu si PSD au devenit doar un instrument de aparare pentru o persoana, informeazaDigi 24.

Politic showFoto: Colaj foto

Scandal diplomatic intre Romania si Ucraina. Presedintele Klaus Iohannis si-a anulat vizita programata in luna octombrie la Kiev, dupa ce noua lege a Educatiei din Ucraina ii afecteaza pe etnicii romani. In replica, diplomatia ucraineana a taxat gestul presedintelui Iohannis. In hora declaratiilor a intrat si fostul sef de stat, Traian Basescu. Presedintele Klaus Iohannis si-a contramandat vizita in Ucraina. programata pentru octombrie, si a anulat si vizita pe care trebuia sa o aiba presedintele Parlamentului din Ucraina in Romania. Decizia presedintelui vine dupa ce Kievul a adoptat o Lege a Educatiei care limiteaza dreptul la invatare in limba materna pentru 400 de mii de etnici romani aceasta tara. Am fost foarte, foarte neplacut suprins de evolutia din Parlamentul Ucrainei care, fara sa anunte partenerii - si noi suntem parteneri ai Ucrainei - a promovat o lege care, dupa parerea noastra, contravine bunelor intentii reciproce. Practic, aceasta lege, daca va intra in vigoare, va limita drastic accesul minoritatilor la educatia in limba materna, conformAdevarul.

Premierul Tudose conduce razboiul de reintregire a Brailei. Miza: 950 de hectare de teren pe care brailenii il considera "furat" de catre Galati. Din fotoliul de premier, intre doua modificari ale Codului Fiscal, Tudose conduce ostilitatile din razboiul intre PSD Braila si PSD Galati, dus si cu sprijinul PNL Braila. S-au incins iar spiritele intre administratiile din Galati si Braila, miza tensiunilor fiind cele 950 de hectare de teren pe care ar fi trebuit continuata construirea zonei metropolitane care sa uneasca cele doua orase. Terenul respectiv era in judetul Braila, dar a ajuns in proprietatea municipiului Galati din 2002, cand s-a luat decizia construirii zonei metropolitane. Inca de la inceput, brailenii au fost nemultumiti de faptul ca terenul a fost transferat la Galati. Acum, pentru ca au prins momentul favorabil in care liderul PSD Braila, Mihai Tudose, este prim-ministru, brailenii au demarat revendicarea celor 950 de hectare, care sa fie trecute din proprietatea municipiului Galati in proprietatea Consiliului Judetean (CJ) Braila, potrivitRomania Libera.

Dragnea, despre dosarul Belina: "Eu, domnul Tariceanu, PSD, Guvernul suntem tinta. Am primit mesaje ca vor sa-mi ia si copilul". Liderul PSD Liviu Dragnea a sustinut, duminica seara, ca acuzarea a doi ministri ai Guvernului in Dosarul Belina de catre DNA reprezinta un atac violent asupra Cabinetului, el apreciind ca miza o constituie PSD si coalitia de guvernare. "In primul rand mi se pare un atac violent la o alta putere a statului, pentru ca noi discutam despre o Hotarare de Guvern, printre alte sute de Hotarari de Guvern cum au fost si altele. Noi discutam despre un transfer nu catre un privat, ci catre un CJ, deci de la public la public. Acolo este vorba despre o suprafata plina de balarii si de niste betoane, pe care noi le stim de copii, ca acolo am copilarit. Aceasta proprietate a fost trecut de la administratia publica a statului la Consiliul Judetean Teleorman si atat", conformGandul.

Ar trebui Shhaideh sa demisioneze? Dragnea: O sa spun luni. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, seful Camerei Deputatilor, a declarat ca situatia vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii, va fi discutata in cadrul Biroului Permanent National al social-democratilor de luni, refuzand sa spuna daca aceasta ar trebui, sau nu, sa-si dea demisia din Guvern. "Nu vreau sa discut, asta chiar nu vreau sa discut in aceasta emisiune. Maine (luni -n.r.) o sa ne intalnim in Biroul Permanent National, va fi prima care vorbeste, o sa vorbeasca si primul-ministru si ceilalti colegi. Nu vreau absolut deloc in seara asta sa spun, o sa spun maine", a spus Liviu Dragnea, duminica seara, la Antena 3, intrebat daca Sevil Shhaideh ar trebui sa-si dea demisia din Guvern, dupa ce procurorii DNA au decis inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Belina, potrivit Agerpres, spuneDigi 24.