Comisia de la Venetia: "In niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul in serviciu". "Adevarul" a obtinut pozitia oficiala a Comisiei de la Venetia asupra celei mai litigioase chestiuni politico-juridice din ultimul an: asa-numitul prag de prejudiciu care ar trebui impus in definirea infractiunii de abuz in serviciu, prag sub care fapta ar urma sa fie dezincriminata penal. Doua decizii ale Curtii Constitutionale si ordonanta de urgenta nr. 13, care a dus la masive proteste de strada la inceputul acestui an, s-au bazat pe o intelegere eronata a unui raport al Comisiei de la Venetia, organismul juridic al Consiliului Europei. Eroarea de interpretare s-a transformat acum intr-o obligatie impusa Parlamentului de a reglementa un prag financiar pentru prejudiciile produse prin infractiunea de abuz in serviciu, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Primele rezultate ale exit-poll-ului din Germania. Partidul Angelei Merkel se plaseaza pe locul intai. Extrema dreapta intra in Parlament. Partidul cancelarului Angela Merkel a castigat, duminica, alegeril parlamentare, sefa Executivului german asigurandu-si, astfel, al patrulea mandat si ultimul, asa cum a declarat chiar ea. Merkel considera ca se afla in fata unei provocari extraordinare, potrivitRomania Libera.

La doar o saptamana de la eliberarea din inchisoare, Gregorian Bivolaru, dat in urmarire internationala. Gabriel Bivolaru, recent eliberat din Penitenciarul din Bistrita, a fost dat, miercuri, in urmarire internationala de autoritatile din Finlanda, dupa ce a fost emis un mandat de arestare in lipsa pe numele sau, au declarat, surse judiciare, pentru Mediafax. Autoritatile din Finlanda au emis, in lipsa, un mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Actele au ajuns in posesia Politiei Romane in cursul zilei de miercuri. Liderul MISA este cercetat pentru trafic de fiinte umane si abuz sexual, precizeaza sursele mentionate. Potrivit procedurii, Gregorian Bivolaru urmeaza sa fie cautat la domiciliu si daca nu este va fi gasit, autoritatile romane vor informa partenerii din Finlanda, spuneGandul.

Contract de 80 milioane de lei pentru achizitia de antibiotice. Ministerul Sanatatii a finalizat licitatia pentru achizitia publica centralizata de medicamente antibiotice, lansata in noiembrie anul trecut de fostul ministru Vlad Voiculescu, si a atribuit furnizorilor contracte in valoare totala de 80,38 milioane de lei, fara TVA, pentru urmatorii doi ani, suma finala reprezentand jumatate din cuantumul maxim estimat la momentul deschiderii licitatiei, de 161,5 milioane de lei, relateaza News.ro. Atribuirea contractelor a tinut cont de pretul cel mai scazut, achizitia centralizata presupunand incheierea unui acord cadru. La licitatie au castigat 14 companii furnizoare de medicamente, potrivit site-ului de achizitii publice SEAP, potrivitDigi 24.

Alerta in Bucuresti: Metrorex ameninta cu greva pe termen nelimitat. Sindicalistii Metrorex ameninta cu o greva generala de proportii in Bucuresti. Oamenii sunt nemultumiti de salarii si cer majorari. In plus, vor sa administreze in continuare 75% dintre spatiile comerciale din statii si galerii. Insa Metrorex intentioneaza sa lase sindicatele fara acest venit substantial, din chirii. Daca nu ajung la o intelegere cu Metrorex si Ministerul Transporturilor, incepand cu 27 octombrie, cand expira contractul colectiv de munca, sindicalistii ameninta cu greva generala, informeazaAntena 3.

Un nou seism cu magnitudinea de 5,9 s-a produs duminica in largul coastei Mexicului. Un nou seism cu magnitudinea de 5,9 grade s-a produs duminica in largul coastei Mexicului, potrivit Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific, informeaza Reuters. Epicentrul cutremurului a fost la 99 de kilometri sud-sudvest de Tonala, in regiunea Chiapas. Capitala Mexicului a fost zguduita marti de un cutremur cu magnitudinea 7,1 care a distrus zeci de cladiri si a ucis cel putin 307 persoane, conform ziare.com.