Fostul premier Dacian Ciolos a scris duminica seara, pe pagina sa de Facebook, mesajul "Cred ca meritam mai mult decat o conducere politica in razboi de dimineata pana seara cu Justitia!"

HotNews.roFoto: Hotnews

Reactia lui Dacian Ciolos a venit la scurt timp dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat n emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, unde a sustinut ca ancheta procurorilor DNA in cazul Belina reprezinta "un atac violent la o o alta putere a statului, un atac violent la Guvern", el adaugand ca "toate baltile din Romania, 99% dintre ele, sunt inchiriate la firme private, pentru a le exploata piscicol si asa o sa fie si dupa aia. Ar trebui anchetate miile de inchirieri pentru toate baltile din Romania." Dragnea a mai afirmat ca "Eu sunt tinta. PSD e tinta. Tariceanu e tinta, Guvernul e tinta. Parlamentul e tinta" si a tinut sa sublinieze ca "Nu cedam, nu dam nici macar un pas inapoi. Legile justitiei vor fi adoptate."

In emisiune a intervenit telefonic si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat ca "o institutie a statului sa se ocupe de soarta unei balti de pescuit de pe malul Dunarii... cred ca suntem suficient de maturi ca sa intelegem ca nu asta se urmareste, ci altceva." Tariceanu a adaugat ca atat el, cat si Liviu Dragnea, au primit informatii ca se incearca deschiderea unor dosare penale pe numele lor si a acuzat faptul ca "Se incearca o lovitura de stat, daramarea acestui Guvern. DNA-ul a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania."