Specialistii au descoperit principala cauza a autismului. Un cuplu de profesori coreeni care lucreaza la universitati prestigioase din Statele Unite au descoperit principala cauza a autismului. Potrivit Korea Daily, cei doi au descoperit ca un copil se naste cu autism din cauza existentei unei bacterii anume in sistemul digestiv al mamei. Mai mult, profesorii au identificat si zona exacta din creier de care se leaga comportamentul autist si care poate juca un rol important in ceea ce priveste descoperirea tratamentului pentru autism. Cercetatorii sunt Huh Jun-Ryeol si Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv MIT, iar studiul lor a fost publicat in revista stiintifica „Nature”, spunedescopera.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai bune solutii pentru palpitatii. Iti bate inima ca si cum ar vrea sa-ti sara din piept? Nu este cazul sa te sperii de aceste batai neregulate, numite palpitatii, dar nici sa le tratezi cu indiferenta. Palpitatiile sunt reprezentate prin perceptia constienta a batailor inimii. Pot fi resimtite ca lovituri usoare in piept si accelerari sau incetiniri neasteptate ale ritmului cardiac. Anxietatea, stresul, nivelul scazut de zahar din sange, consumul de alcool, nicotina si cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima iti bate cu putere sau isi rareste bataile. Palpitatiile intense pot fi insotite de dureri in zona pieptului, ameteli, o presiune puternica in zona cefei si bratelor. In aceste cazuri, vizitele la medic sunt obligatorii, conformClick pentru femei.

Sfaturi pentru a renunta la consumul alimentelor in timpul noptii. O problema a omului modern este consumul alimentelor in timpul noptii. Deşi, aparent, aceasta situatie pare sa nu ne afecteze, ea poate ascunde in profunzime probleme grave de sanatate si un dezechilibru alimentar. In ultima perioada un procent ridicat din pacientii mei declara ca se afla in aceasta situatie, care, in timp, duce la un exces ponderal si o dereglare a metabolismului. Medicul Florin Ioan Balanica, specializat in Medicina Personalizata si Nutritie, ne indica regulile pe care trebuie sa le respectam pentru a renunta la consumul alimentelor din timpul noptii, obisnuinta care ne poate costa cateva kilograme in plus, spuneCSID.

Un singur vaccin ne poate scapa de toate problemele dentare. Vizitele regulate la dentist sunt o parte importanta din mentinerea unei sanatati dentare bune. Dar in viitor acest aspect ar putea fi obtinut doar prin intermediul unui vaccin. Cercetatorii din cadrul Institutului de Virologie Wuhan din China lucreaza la dezvoltarea unui vaccin care poate preveni aparitia cariilor dentare, informeaza Science Alert. Condus de catre cercetătorul Yan Huimin, in cadrul studiului a avut loc testarea unei fuziuni a unor proteine care pot preveni dezvoltarea cariilor dentare. Cariile sunt provocate de bacteria Streptococcus mutans. In studiile anterioare, cercetatorii chinezi au incercat sa protejeze dintii de aparitia cariilor prin dezvoltarea KFD2-rPAc. In cadrul testelor de laborator in care au fost utilizati cobai, un vaccin ce contine aceasta fuziune a fost administrat prin intermediul cavitatilor nazale, potrivitdescopera.ro.

Totul despre mamografie. In general, mamografia se recomanda femeilor dupa varsta de 40 de ani, insă exista si cazuri in care medicul considera ca este necesara in cazul unor investigatii mai amanuntite. Daca urmeaza sa faci o mamografie, probabil că iti pui o multime de intrebari. Pentru cateva dintre ele, avem raspunsurile. Inainte de prima mamografie cu siguranta nu stii la ce sa te astepti si iti imaginezi in ce consta procedura. Multe femei se tem sa o faca din cauza fricii pe care o au, deoarece o asociaza cu cancerul de san si de aceea amana sa mearga la medic, desi n-ar trebui. Societatea Americană de Cancer a realizat un studiu in urma caruia s-a aflat ca doar 2-4 femei din 1000 care aleg sa faca mamografia sunt diagnosticate cu cancer. Indiferent de sitauatie, amanarea nu este o solutie, caci cu cat este depistat la timp, cancerul poate avea o rata mai mare de vindecare, informeazaClick