Banca Nationala a Romaniei (BNR) lanseaza programul Brain Regain, pentru selectarea specialistilor romani din strainatate, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul institutiei.

Banca Nationala a RomanieiFoto: Agerpres

"BNR pune la dispozitia specialistilor romani, care lucreaza in strainatate, posturi de inalta competenta in urmatoarele arii de specialitate ale bancii centrale: politica monetara, modelare si prognoze macroeconomice, stabilitate financiara, reglementare si autorizare, operatiuni de piata, studii economice, relatii internationale si ezolutie bancara. Daca aveti minimum 5 ani experienta profesionala relevanta, obtinuta in strainatate, in cadrul unor institutii financiare internationale, banci centrale, banci comerciale, institutii de invatamant superior sau institute de cercetare, Banca Nationala a Romaniei va ofera posibilitatea valorificarii experientei in tara, prin angajarea cu contract de munca pe perioada nedeterminata', se arata in anunt, potrivit Agepres.

Posturile disponibile prin Programul "Brain Regain" - 2017, conditiile specifice de participare si calendarul procesului de selectie vor fi publicate pana la data de 1 octombrie 2017.

Conform BNR, inscrierea se face prin transmiterea pe adresa hr.recrutare@bnro.ro a unui curriculum vitae (model european), scrisoare de intentie, diploma de master si/sau doctorat (dupa caz), alte diplome si certificate care atesta pregatirea, cartea de identitate/pasaport, documente care sa ateste experienta profesionala in strainatate si recomandari din partea angajatorului sau din partea unor profesori/specialisti de renume, dupa caz.

Candidatii selectati dupa prima etapa vor transmite prin e-mail un eseu intocmit in limba engleza (6.000-8.000 de cuvinte), in termenul solicitat de Comitetul de administrare a Programului. In urma acestei etape, vor completa on-line un chestionar psihometric.

Interviul final va fi sustinut in prezenta membrilor Comitetului de administrare a Programului, la sediul Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti.