Un fost agent secret german, care a fost si actor in filme porno gay, a primit o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare pentru ca a incercat sa dezvaluie secrete de stat in timp ce pretindea online ca este jihadist, noteazaGuardian.

Barbatul de 52 de ani, identificat ca Roque M., a fost arestat in noiembrie anul trecut intr-o ancheta ce parea a fi despre o cartita islamista in serviciul de informatii intern german.

El a fost eliberat in iulie dupa ce procurorii au renuntat la majoritatea acuzatiilor pentru ca nu au gasit dovezi privind planuirea vreunui atac sau legaturi cu grupari islamiste.

Barbatul a declarat in fata judecatorilor ca a pretins online in camere de chat ca este un jihadist ce planuieste un atac pentru ca se plictisea.

“Nu m-am intalnit cu vreun islamist. N-as face asa ceva. Totul a fost un joc”, a declarat Roque M., fost bancher si tata a patru copii.

El a spus ca se plictisea in weekenduri cand statea acasa cu fiul sau cu handicap asa ca a intrat in lumea islamistilor, pretinzand si el ca este unul dintre ei. Era o “evadare din realitate” a afirmat acuzatul in fata instantei.