Premierul britanic Theresa May a convocat joi o sedinta de Guvern, cu o zi inainte sa sustina un important discurs cu privire la Brexit, a anuntat marti un purtator de cuvant, o initiativa perceputa drept o tentativa de a face front comun in strategia cu privire la iesirea din UE, relateaza News.ro care citeaza AFP.

May a convocat aceasta reuniune exceptionala dupa ce ministrul ei de Externe Boris Johnson si-a prezentat o pozitie diametral opusa fata de a ei cu privire la Brexit, intr-un editorial publicat vineri in ziarul The Daily Telegraph

Johnson, care a facut campanie in favoarea iesirii din UE, a pledat pentru o ruptura clara cu UE dupa 29 martie 2019, data la care Regatul Unit ar urma sa iasa in mod oficial din Uniune, si se opune unei perioade de tranzitie, pe care o apara sefa Guvernului.

"Va avea loc o reuniune a Guvernului joi dimineata, inainte de discursul de vineri", a declarat un purtator de cuvant al Downing Street pentru AFP.

Aceasta alocutiune este prevazuta vineri dupa pranz, la Florenta, in Italia, cu trei zile inaintea celei de a patra runde de negocieri cu Bruxellesul pe tema divortului, prevazuta sa inceapa pe 25 septembrie.

May a incercat deja sa reduca la tacere vocile discordante luni, intr-o vizita in Canada, amintind ca ea se afla la conducere.

"Exista un pilot la conducerea Guvernului britanic si avem toti aceeasi destinatie in vedere: aceea ce a obtine un bun acord cu privire la Brexit cu Uniunea Europeana", a declarat ea pentru presa.