Bulgaria a lansat o campanie cu buget scazut pentru a demonstra ca ar putea sa gazduiasca Agentia Europeana pentru Medicamente, instituie care trebuie sa isi mute sediul din Londra, dupa Brexit, scrie EU Observer.

"Raportul cost-eficacitate va fi cheia", a declarat marti, ministrul-adjunct al Sanatatii, Miroslav Nenkov, in timpul prezentarii ofertei administratiei de la Sofia, in Bruxelles,.

Bulgaria afirma ca ar putea construi sediul Agentiei Europene pentru Medicamente in cadrul unui parc high-tech intre centrul orasului si aeroport si ofera un an in care aceasta sa nu plateasca chirie.

Nenkov a inisitat ca "costurile de mentenanta si mult mai scazute" in Bulgaria, in timp ce servicii precum Internetul si transporturile sunt "rapide si cu un raport bun cost-eficacitate".

Bulgaria plateste "mai putin de 50.000 de Euro" pentru campania de promovare, a adaugat Nenkov.

Administratia de la Sofia care va juca un rol important in cadrul presedintiei UE, pe o perioada de sase luni, din ianuarie, vrea sa demonstreze ca ieftin nu inseamna neaparat si prost.

"Sofia devine un oras digital si de afaceri", a afirmat primarul adjunct, Doncho Barbalov.

Dar intr-o cursa care include orase precum Amsterdam, Copenhaga, Atena si Viena, oferta Sofiei trebuie sa se confrunte cu un deficit de imagine si notorietate.

Costurile relocarii Agentiei Europene pentru Medicamente a UE, mutare cauzata de Brexit, pot depasi 580 de milioane de euro.

Chiria pe care Agentia Europeana pentru Medicamente o are de platit pana in 2039 este cu 80 milioane de euro mai mare decat se estimase initial. Costurile initiale erau aproximate la 350 de milioane de euro, dar agentia a declarat costul final la aproximativ 430 de milioane de euro, noteaza EuObserver care citeaza o prezentare a agentiei.

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca decizia de neincepere a lucrarilor de largire a strazii Fabrica de Glucoza "ingroapa si ultima sansa ca Bucurestil sa gazduiasca Agentia Europeana pentru Medicamente".

Reactia sa vine dupa ce HotNews.ro a aratat in urma cu o zi ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu vor incepe nici in acest an. Proiectul este esential pentru Bucuresti deoarece aceasta strada va prelua o parte din traficul de pe autostrada A3, cand aceasta va intra in Capitala.