Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zero, din cauza pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu - Hotnews Mobile
1 € 4,6562 1 USD 3,9954duminică 22 iul 2018

Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zero, din cauza pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu

de R.M. Marţi, 19 septembrie 2017, 18:46
- a A+
Imagine
Procesul in care Gabriel Oprea a fost trimis in judecata in dosarul masinii de lux cumparate de DIPI si folosita in interes personal se va relua de la zero, anunta Digi 24 .Decizia este motivata de pensionarea unuia dintre judecatoarele din complet, Ana Maria Dascalu, a carei pensionare a condus si la reluarea de la zero a proceselor lui Dragnea si Tariceanu.

Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pentru jumatatea lunii octombrie.

Ana Maria Dascalu face parte si din completele care judeca dosarele fostului senator Dan Sova si fostului deputat Sebastian Ghita. Dosarele celor trei au fost repartizate la acelasi complet care a judecat si procesele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.  Mai multe detalii aici .

Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in mai 2016, pentru abuz in serviciu, alaturi de Gheorghe Nicolae, chestor principal de politie, la data faptelor sef al DIPI, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului Juridic din DIPI, Nelu Zarnica, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, si Marian-Danut Iacob, comisar sef de politie, seful unei structuri administrative la data faptei.

Potrivit DNA, cu ajutorul lui Nicolae si Pavel, Oprea a dispus cu incalcarea prevederilor legale suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor. Autoturismul a fost folosit doar de Gabriel Oprea.

Procesul se afla in faza de inceput a judecarii pe fond, nefiind audiati martori. In luna iunie, judecatorii au admis o cerere a lui Gabriel Oprea de sesizare a Curtii Constitutionale cu o exceptie referitoare la un articol din Codul penal care reglementeaza infractiunea de abuz in serviciu.
1808 afisari


Joaca de-a justitia...
Fanfan la tulipe [utilizator], Marţi, 19 septembrie 2017, 20:19
+22/22
Jenant, asta nu mai e justitie, asta e bataie de joc. Nu mai pot suspenda procesele pe exceptii de neconstitutionalitate si au gasit gaselnita asta. Pai ma nene, Cedo zice ca din motive administrative nu trebuie reluat procesul, adica tocmai in caz de pensionare, suspendare, transfer, mai ales ca e complet de trei judecatori, unele probe putand fi partial administrate si de noul judecator iar cele deja administrate pot fi readministrate, dupa caz, in totalitate sau partial, daca noul judecator apreciaza in acest sens. Aia de la Cedo nu sunt absurzi, sunt rezonabili, dar la noi se interpreteaza abuziv, doar in folosul infractorilor. Pentru victima pagubita, parintii politistului Gigina, sau statul in cazul dragnea, nu se mai zbate nimeni...ramai cu ochii-n soare pana se da o hotarare...
Deja...
mircea_cjn [utilizator], Marţi, 19 septembrie 2017, 19:03
+21/21
... e bataie de joc !
Si pe economic , si pe justitie acest partid socialist de tip mafiot isi bate joc de noi.
inca 18 comentarii comenteaza