Wipro Limited, una dintre companiile de top la nivel global in domeniul tehnologiei informatiei, consultantei si a serviciilor de outsourcing, a anuntat deschiderea primului Centru de Excelenta in Automotive. Compania intentioneaza ca pana in decembrie 2020 sa ajunga la 500 de ingineri.

Compania planuieste sa recruteze profesionisti cu experienta in domeniul tehnologiei si absolventi de inginerie ai universitatilor de top din Romania, care se vor alatura Centrului de Excelenta in Automotive din Bucuresti si Timisoara. Noii angajati vor lucra in domenii avansate precum sisteme de infotainment in interiorul automobilului, telematica, masini interconectate si sisteme avansate de asistenta a soferilor (ADAS). Avand in vedere planurile de crestere, Wipro a extins spatiul de birouri la 12.000 m2 in Bucuresti si 3.000 m2 in Timisoara.

Centrul de Excelenta din Romania va fi principalul centru de inginerie din Europa, care va oferi servicii de inginerie la cele mai inalte standarde pentru clientii de la nivel global si european.

Una dintre cele mai mari companii de servicii din lume, Wipro, are peste 160 000 de angajati si 1323 de clienti activi in 62 de tari. Cu o cifra de afaceri de 7.7 miliarde de dolari, Wipro are peste 20 de ani experienta in oferirea de solutii diferentiate pentru cei 8 lideri (Tier-1) mondiali furnizori de electronice auto si 5 producatori de echipamente originale (OEMs), pentru care este un partener de incredere in tranzitia lor spre tranformarea digitala.

Anita Ganti, Senior Vice President and Global Head, Product Engineering Services, Wipro Limited spune: ”Romania ofera o capacitate extinsa de talente in inginerie si un suport de infrastructura excelent. O prezenta mai puternica in Romania din punct de vedere al expertizei in inginerie ne va ajuta sa venim in intampinarea nevoilor locale si globale ale clientilor nostri europeni si sa le oferim suport in dezvoltarea rapida pe piata a business-ului. Intentionam ca in urmatorii cativa ani sa formam o echipa de 500 de ingineri talentati, cu inalta calificare.”

Catalin Stratulat, Delivery Head Europe, Product Engineering Services, Wipro Limited spune:Sunt incantat sa conduc si sa dezvolt Centrul de Excelenta in Automotive al companiei Wipro. Sunt convins ca punand impreuna relatiile excelente si de lunga durata ale Wipro cu cei mai importanti producatori de masini si Tier-1 din industria automotive, alaturi de expertiza in inginerie si IT din Romania, vom construi una dintre cele mai bune si dinamice echipe pentru a oferi clientilor servicii la standarde de top.”

De la satisfactia de a lucra cu tehnologii de ultima ora, la o cultura organizationala grozava, Wipro a fost votat ca unul dintre cele mai buni angajatori. Recent, compania a fost onorata, pentru al cincilea an de succesiv, ca una dintre "cele mai etice companii" de catre Institutul Ethisphere.

Mai multe detalii despre joburile deschise, competentele, ariile de expertiza si cum poti fi parte din echipa Centrului de Excelenta in Automotive al companiei Wipro sunt disponibile aici: https://www.hipo.ro/wipro