Emisiunea "Saturday Night Live" (NBC) si serialele "The Handmaid's Tale" (Hulu) si "Big Little Lies" (HBO) au fost marii castigatori ai celei de-a 69-a gale a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, relateaza news.ro.

Cu noua trofee, "Saturday Night Live" si-a adjudecat rolul de mare castigator, fiind urmat de serialele "The Handmaid's Tale" (Hulu) si "Big Little Lies" (HBO), cu cate opt premii, scrie The Hollywood Reporter.

Alec Baldwin a fost premiat pentru rolul sau Donald Trump interpretat in cadrul emisiunii NBC, "Big Little Lies" a primit, intre altele, trofeul pentru cea mai buna miniserie, iar adaptarea facuta de Hulu romanului semnat de Margaret Atwood - "The Handmaid's Tale" - a fost desemnata "cel mai bun serial - drama", in timp ce Elizabeth Moss a fost recompensata pentru rol principal.

Astfel, Hulu a devenit prima platforma de streaming care a castigat marele premiu al galei Emmy.

HBO a fost premiat si la categoria "cel mai bun serial - comedie", pentru "Veep", cu Julia Louis-Dreyfus, care a fost desemnata "cea mai buna actrita intr-un serial - comedie".

Donald Glover a primit trofeul sectiunii "cel mai bun actor intr-un serial - comedie", pentru "Atlanta", iar Kate McKinnon a fost "cea mai buna actrita in rol secundar - comedie" ("Saturday Night Live").

Sterling K. Brown ("This Is Us") a fost "cel mai bun actor principal intr-un serial - drama", in timp ce Ann Dowd ("The Handmaid's Tale") a fost desemnata "cea mai buna actrita in rol secundar - drama", titlu pe care l-a primit si John Lithgow, pentru "The Crown".

Reed Morano a fost premiata pentru regia episodului pilot "Offred" din "The Handmaid's Tale", iar Bruce Miller, pentru scenariul aceluiasi produs.

Cel mai bun film de televiziune a fost "Black Mirror" (Netflix), Nicole Kidman a primit trofeul pentru "cea mai buna actrita intr-o miniserie" ("Big Little Lies"), iar Riz Ahmed, pentru "cel mai bun actor intr-o miniserie" ("The Night Of").

Laura Dern a fost si ea premiata - s-a impus la categoria "cea mai buna actrita in rol secundar intr-o miniserie sau film de televiziune" ("Big Little Lies").

Cea mai buna competitie de televiziune a fost desemnata "The Voice" (NBC).

Desi nominalizat la 22 de categorii si a fost unul dintre favoriti, serialul "Westworld" (HBO) nu a primit niciun trofeu.

In total, HBO a castigat 29 de premii, Netflix - 20, NBC - 15, Hulu - 10, FX Networks - 6, Fox - 5, Adult Swim - 4, CBS - 4, A&E - 3, VH1 - 3, Amazon - 2, BBC America - 2, ESPN - 2, National Geographic - 2.