Ryanair a anuntat ca intentioneaza sa anuleze 40-50 de zboruri pe zi pana la sfarsitul lunii octombrie, in total sute de mii de calatori, pentru a-si imbunatati rata curselor care ajung la timp, informeaza Reuters.

Ryanair Foto: Business Standard

Anularile, care incep de acum, sunt menite sa sa imbunatateasca punctualitatea avioanelor companiei, “care a scazut sub 80% in primele doua saptamani din septembrie”, a spus Ryanair intr-un comunicat, adaugand ca numarul de zboruri amanate este “inacceptabil” pentru clienti.

Daca va anula 40 de zboruri pe zi timp de sase saptamani, la o rata de ocupare medie de 90%”, circa 285.000 de calatori vor fi afectati.

Cea mai mare companie aeriana europeana dupa numarul de pasageri a trimis vineri emailuri primilor detinatori de bilete afectati, care pot sa aleaga intre returnarea banilor si un alt zbor.

Compania a spus ca va renunta la suprataxa de 40 de euro, de obicei impusa pentru schimbarea zborurilor.

Unui reporter Reuters, care trebuia sa zboare din Dublin la Barcelona pe 18 septembrie, i s-a oferit un zbor mai devreme in aceeasi zi pentru o suprataxa de 250 de euro sau sa mai dea 60 de euro pentru o curas pe 19 septembrie.