Liderii austrieci se opun extinderii zonei euro, dorita de Juncker, invocand precedentul Greciei - Hotnews Mobile
1 € 4,6549 1 USD 4,0128vineri 20 iul 2018

Liderii austrieci se opun extinderii zonei euro, dorita de Juncker, invocand precedentul Greciei

de R.M. Joi, 14 septembrie 2017, 12:59
- a A+
Imagine
Liderii austrieci sunt ostili dorintei presedintelui executivului european Jean-Claude Juncker de a avea cat mai multe tari din UE in Zona Euro, Viena avertizand asupra precedentului grecesc, scrie AFP.Cancelarul social-democrat Christian Kern, care s-a intalnit cu Liviu Dragnea anul trecut, in 25 noiembrie, cat si cu fostul premier Sorin Grindeanu, pe 9 mai, a declarat ca prioritatile europene ar trebui sa vizeze lupta impotriva fraudei fiscale si a dumpingului social, apreciind ca trebuie strict respectate criteriile de la Maastricht.

"Atat timp cat acest lucru nu este rezolvat, o extindere a zonei euro nu are niciun sens deoarece nu ar face decat sa majoreze problemele", a spus acesta, la postul de radio O1, evocand "exemplul model al Greciei".

In discursul anual privind starea UE de miercuri, Juncker a spus ca euro are "vocatia de a deveni o moneda unica in intreaga Uniune Europeana" si a propus crearea unui "instrument de aderare, care sa ofere asistenta pre-aderare tehnica si, uneori, financiara".

Ministrul conservator al Afacerilor externe, Sebastian Kurz, cotat ca favorit pentru alegerile parlamentare anticipate din 15 octombrie, a agitat si el spectrul grecesc.

"Zona euro si spatiul Schengen sunt deschise tuturor celor care indeplinesc criteriile. Daca aceste criterii nu sunt respectate, nimic nu e posibil. Dorim sa evitam ca situatia greceasca sa se repete", a subliniat el.

Heinz-Christian Strache, liderul principalului partid de opozitie, FPO, extrema dreapta, a reamintit ca o serie de tari din UE nu doresc sa adere la zona euro. "Se vrea obligarea celor care nu doresc", a apreciat el, acuzandu-l pe Juncker ca este un "centralizator" care "nu a invatat nimic din Brexit".

  • Care este parerea ta? Raspunde la SONDAJ.

1615 afisari


acestia sunt Raspandacii URSS
un domn [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 13:09
+8/12
importante active URSS sunt blocate la Viena; in proximitatea unui Palat, intr un giratoriu, piata publica Troneaza un Imens Monument Dedicat Mujicilor, ma intreb de ce Austria a pastrat acest monument ?
Astia nu sunt aia care...
milcov [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 13:42
+5/7
ne santajau pana si-au luat Petromul cu tot cu gazele, si petrolul, si BCR-ul,si padurile, toate pe MAI NIMIC, dupa care nu le-ai mai auzit gurita?
Se pare ca au mai pus ochii pe cate ceva si trec la santaj iarasi. Sa vedem ce le da Terente.
Oricum, cine mai are nevoie de Schengen acum cand toti isi fac garduri si vor sa instituie controale la granite, in cadrul Schengen, chiar.
E ca si cum ne-am duce si noi sa ne luam ultimul model de iPhone.....5. Si la pret de iPhone X !
inca 5 comentarii comenteaza