Deputatul PNL Gigel Stirbu, presedinte al Comisiei de cultura si mass-media, afirma intr-un comunicat de presa ca va cere conducerii partidului sa adopte o decizie in sensul in care niciun comunicator PNL sa nu ma participe in emisiuni de televizune unde este invitat Mirel Palada, dupa incidentul de la B1 TV cand acesta l-a lovit pe senatorul USR Mihai Gotiu.

Gigel StirbuFoto: Agerpres

"In calitate de vicepresedinte al Partidului National Liberal, voi solicita forului de conducere al partidului luarea unei decizii potrivit careia niciun comunicator al PNL sa nu mai participe la vreo emisiune in care domnul Mirel Palada este invitat. Actorii politici trebuie sa inteleaga ca Romania nu este un stat bananier, in care astfel de acte de primitivism politic sa fie tolerate si trecute cu vederea. Un astfel de episod nu trebuie sa mai aiba niciodata loc in tara noastra, iar prin demersul pe care l-am initiat vreau sa subliniez foarte clar ca PNL nu doreste sa legitimeze in niciun fel acest tip de manifestare politica", a declarat Stirbu, citat in comunicat.

"Este absolut de netolerat ca o tara cu valori democratice conturate timp de 27 de ani sa revina la practici de violenta politica si la manifestari activiste de tip 'pumnul in gura' (la propriu, in cazul domnului Palada). Astfel de acte de huliganism politic, care au drept tinta intimidarea fizica si verbala a adversarilor, au fost metodele prin care in trecut regimul comunist a redus la tacere adversarii si a eliminat orice forma de opozitie. Ca om politic, membru al PNL, partid ai carui inaintasi s-au luptat cu astfel de forme de agresiune politica, dezavuez ferm un astfel de comportament public si sunt revoltat ca in Romania apar din ce in ce mai des in scena politica personaje cu apucaturi de sorginte comunista, incapabili de sa intelega libertatea dreptului la opinie" mai spune acesta.