CSM discuta contestatiile procurorilor Tulus si Iorga impotriva revocarii de la DNA - Hotnews Mobile
1 € 4,6562 1 USD 3,9954sâmbătă 21 iul 2018

CSM discuta contestatiile procurorilor Tulus si Iorga impotriva revocarii de la DNA

de Alina Neagu Joi, 14 septembrie 2017, 8:20
- a A+
Imagine
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa ia in discutie, joi, contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile detinute in cadrul DNA, scrie Agerpres.Potrivit ordinii de zi, in cadrul plenului vor fi luate in discutie 'Nota Directiei resurse umane si organizare privind contestatia formulata de procurorul Doru Florin Tulus impotriva Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'' si ''Nota Directiei resurse umane si organizare privind contestatia formulata de procurorul Mihaiela Moraru Iorga impotriva hotararilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'.

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus 'pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile'.
683 de afisari


Nu se va lua astazi o hotarare pt ca CSM
Susufler0 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 8:45
+6/6
nu este inca pregatit pt asa ceva, iar cand se va lua, va fi cu majoritate!

PS. Sper sa nu decida solutia tocmai reprezentantii "societatii civile" stipendiate de Voiculescu !
M-am inselat !
Susufler0 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 22:45
+1/1
CSM nu a mai amanat "executia" si pana la urma imi dau seama ca este mai bine asa deoarece nu a fost prelungita starea de incertitudine si posibilitatea prelungirii discutiilor si temerilor in favoarea sau in defavoarea uneia sau alteia dintre parti.

PS. Ce limbarita a avut madam Iorga pana acum, daramite de acum incolo ! ;)
inca 1 comentariu comenteaza