Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa ia in discutie, joi, contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile detinute in cadrul DNA, scrie Agerpres.

Doru Tulus si Mihaela IorgaFoto: Captura Digi 24

Potrivit ordinii de zi, in cadrul plenului vor fi luate in discutie 'Nota Directiei resurse umane si organizare privind contestatia formulata de procurorul Doru Florin Tulus impotriva Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'' si ''Nota Directiei resurse umane si organizare privind contestatia formulata de procurorul Mihaiela Moraru Iorga impotriva hotararilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'.

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus 'pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile'.