Cel putin 24 de persoane - majoritatea minori - au murit joi dimineata, inchisi in dormitorul unei scoli cu ferestrele si caile de acces blocate, intr-un incendiu la o scoala religioasa situata la periferia capitalei malaysiene Kuala Lumpur, potrivit autoritatilor, relateaza The Associated Press.

Pompierii au intervenit dupa ce au fost chemati la ora locala 5.41 (0.41, ora Romaniei), potrivit news.ro.

Focul, care a izbucnit la ultimul etaj al cladirii cu trei niveluri, a fost controlat intr-o ora, a anuntat seful Politiei din Kuala Lumpur Amar Singh.

Au fost gasite cel putin 24 de cadavre carbonizate - 22 de baieti cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani - si doi profesori, a precizat el.

Alti 14 elevi si patru profesori au fost salvati, a adaugat Singh, iar sase dintre ei au fost spitalizati in stare critica.

"Credem ca au murit sufocati. Corpurile au ars in intregime", a declarat seful politiei.

Incendiul a izbucnit in apropierea usii dormitorului baietilor, blocand victimele inauntru, aceasta fiind singura intrare in sala, iar geamurile fiind prevazute cu grilaj, a declarat un reprezentant al pompierilor, Abu Obaidat Mohamad Saithalimat. Cauza incendiului ar fi un scurtcircuit, a apreciat el.

Cadavrele au fost gasite unul peste altul, ceea ce indica o eventuala busculada, in timp ce adolescentii incercau sa scape de foc, a declarat sub protectia anonimatului un reprezentant al pompierilor. Aceasta sursa a anuntat anterior ca s-au gasit 25 de cadavre, insa bilantul a fost revizuit dupa numararea tuturor persoanelor care erau prezent in imobil la momentul tragediei.

Politia a deschis o ancheta, a anuntat Singh.