Procurorii DIICOT au ridicat documente de la sediul CJAS Vrancea, suspectand decontari nelegale de servicii medicale - Hotnews Mobile
1 € 4,6549 1 USD 4,0128vineri 20 iul 2018

Procurorii DIICOT au ridicat documente de la sediul CJAS Vrancea, suspectand decontari nelegale de servicii medicale

de I.B. Joi, 14 septembrie 2017, 0:47
- a A+

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea de unde au ridicat mai multe documente, dar si la sediul unei clinici de imagistica medicala, suspectata ca ar fi decontat servicii, desi nu detine autorizatie de functionare. Prejudiciul estimat in dosar se ridica la 600.000 de lei, potrivit news.ro.Surse judiciare au declarat, miercuri, corespondentului News.ro, ca procurorii DIICOT au descins la sediul CJAS Vrancea de unde s-au ridicat documete, intr-un dosar cu prejudiciu estimat la 600.000 de lei.

Reprezentantii CJAS Vrancea afirma ca institutia nu a fost vizata de perchezitii, dar confirma ca s-au ridicat inscrisuri.

"La sediul CJAS Vrancea nu s-au efectuat perchezitii. A fost o actiune de ridicare de documente si, pentru informatii in legatura cu aceasta actiune, va rugam sa va adresati institutiei competente care deruleaza investigatia", se arata intr-un comunicat transmis de CJAS Vrancea.

De asemenea, sursele judiciare au precizat ca s-au facut perchezitii la o clinica de imagistica medicala din Focsani, dar si la Constanta, la sediul central al societatii medicale.

Potrivit surselor citate, exista suspiciunea ca, in perioada 2011-2013, clinica ar fi prestat activitati de imagistica medicala fara sa aiba autorizatie, incasand insa bani din fondul de sanatate pentru serviciile respective.

In dosar ar fi vizati, printre altii, fostul director al CJAS Vrancea, Mihai Copaci, condamnat intre timp intr-un dosar de luare de mita, dar si directorul clinicii medicale.

Mai multe persoane, inclusiv directorul clinicii de imagistica medicala, au fost dusi la audieri la sediul DIICOT Vrancea.

142 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza