Peste 10.000 de persoane au fost evacuate miercuri din centre comerciale, gari si universitati din Moscova, in urma unor alarme cu bomba "aproape simultane", relateaza News.ro citand presa rusa.

Alerte cu bomba la Moscova, mii de oameni evacuatiFoto: Captura YouTube

"26 de locuri sunt evacuate in present, iar peste 10.000 de oameni au fost escortati afara, desi numarul exact este inca in curs de confirmare", a declarat o sursa din serviciile de urgenta pentru agentia Tass.

"Pare sa fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie sa verificam credibilitatea acestor mesaje", a adaugat sursa, precizand ca apelurile au inceput simultat si au continua dupa inceperea evacuarilor.

Serviciile de urgenta au anuntat ca unitati de genisti si caini antrenati verifica toate cladirile vizate.

Printre acestea se numara cele mai mari trei gari din oras, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de langa Piata Rosie, si cel putin o universitate.

Programul trenurilor nu a fost afectat de operatiunea politiei.

Un val de amenintari false cu bomba a afectat Rusia in ultima saptamana. Marti, peste 45.000 de oameni au fost evacuati din locuri publice in 22 de orase din Rusia. Multe dintre apeluri par sa provina din Ucraina, au anuntat serviciile de securitate.