FOTO Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care le anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare neaprobate de minister si ca in caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate" - Hotnews Mobile
1 € 4,6590 1 USD 4,0854joi 16 aug 2018

FOTO Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care le anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare neaprobate de minister si ca in caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate"

de V.M. Miercuri, 13 septembrie 2017, 18:08
- a A+
Imagine
Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis o nota inspectoratelor scolare judetene si al municipiului Bucuresti prin care anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de minister, iar in cazul in care nu este respectata aceasta obligatie atunci MEN "isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate", informeaza News.ro.In documentul respectiv se precizeaza ca articolul 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale cu numarul 1/2011 stipuleaza ca in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar se folosesc numai manuale scolare si auxiliare care sunt aprobate de catre Ministerul Educatiei Nationale.

De asemenea, in documentul transmis inspectoratelor scolare se mentioneaza ca ministrul Educatiei Nationale "a aprobat prin Ordinul numarul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, totodata, prin acelasi document fiind abrogat Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii numarul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de invatamant".

MEN le transmite inspectoratelor scolare ca, in aceste conditii, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de catre minister.

"Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Precizam ca in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate in legatura cu incalcarea cu vinovatie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare", se mai arata in nota transmisa de MEN.

Documentul este datat 11 septembrie.

Imagine


Imagine

Sursa foto: PNL/ Laurentiu Dan Leoreanu
4155 de afisari


....
tirolez [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 18:46
+14/14
Adica numai auxiliarele pentru care s-a cotizat. Astea care sunt acum au platit cotizatia altora si nu mai e valabila. Suntem de tot rasul. Corect era sa le interzica cu totul, cine vrea sa lucreze copilul suplimentar stie unde e libraria. La clasa a 5-a insa e penibil, manuale nu au, auxiliare nu au voie. Bine ca au la sport.
Manuale
methalman [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 18:58
+10/10
Si daca nu au manuale? Alea aprobate de minister se cam lasa asteptate...
Prelungim vacanta din lipsa de manuale?
inca 14 comentarii comenteaza