​DOCUMENT Tariceanu si Dragnea au sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public, dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri impotriva lui Kovesi - Hotnews Mobile
1 € 4,6590 1 USD 4,0854joi 16 aug 2018

​DOCUMENT Tariceanu si Dragnea au sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public, dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri impotriva lui Kovesi

de Iulia Rosca Miercuri, 13 septembrie 2017, 17:15
- a A+
Imagine
Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu au sesizat miercuri Curtea Constitutionala pentru a solutiona "un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Ministerul Public, parte a autoritatii judecatoresti, pe de alta parte", dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri atunci cand sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a refuzat sa vina la audierile comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009.  "Presedintele Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu a solicitat Curtii Constitutionale a Romaniei sa stabileasca care este intinderea competentelor/atributiilor constitutionale ale Parlamentului si ale Ministerului Public in legatura cu realizarea anchetelor parlamentare. Decizia de a sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei vine ca urmare a refuzului Procurorului Sef al DNA de a se prezenta in fata comisiei de ancheta a Parlamentului Romaniei, de refuzul Procurorului General de a lua masuri impotriva Procurorului Sef al DNA cu privire la incalcarea prevederilor legale si refuzul Procurorului General de a inainta comisiei de ancheta copie de pe dosarul de urmarire penala nr.213/P/2017 inregistrat pe rolul Sectiei de Urmarire penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General de pe langa ICCJ.

In sesizarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei, presedintele Senatului subliniaza ca 'refuzul Procurorului General si al Procurorului Sef al DNA se refera la activitatea organului reprezentativ suprem al poporului roman, practic la refuzul celor doua persoane care reprezinta Ministerul Public, de a tine cont de solicitarile unei comisii de ancheta, comisie recunoscuta constitutional, si punerea in imposibilitate a Parlamentului de a adopta o hotarare.'" se arata intr-un comunicat din partea presedintelui Senatului.

In documentul de 9 pagini trimis CCR se precizeaza ca "procurorul general, Augustin Lazar, nu numai ca a refuzat sa ia masuri impotriva Procurorului Sef al DNA, care a ignorat solicitarile comisiei de ancheta, dar dupa ce s-a comunicat de catre Biroul de Informare si Relatii Publice al Parchetului General de pe langa ICCJ ca dosarul a fost clasat, a refuzat sa inainteze, la solicitarea comisiei, copii de pe actele aflate in dosarul de urmarire penala".

Potrivit semnatarilor, "neprezentarea unui judecator sau procuror la audierile organizate in comisiile de ancheta, audieri care nu privesc activitatea jurisdictionala, si refuzul de a se inainte acte intocmite intr-un dosar de urmarire penala clasat, incalca autoritatea Parlamentului Romaniei, organ reprezentantiv al poporului si impiedica desfasurarea activitatii Parlamentului insusi. In acelasi timp, se incalca principiul loialitatii care ar trebui sa existe intre institutiile si autoritatile intr-un stat democratic."

Citeste aici in intregime sesizarea

3732 de afisari


Mama voastra de hoti
This_User_Is_Real [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 17:48
+32/38
Cred ca doar o revolta populara mai schimba ceva in "politica" acestor nemernici. Au ajuns toti infractorii sa se faca pe balaurii cu institutiile statului. De la nivelul tribunei la care se afla, trebuie luati, dusi in piata publica si biciuiti. Cu vorba buna nu merge cu astia. Degeaba incerci sa le explici ca nu e bine ce fac, degeaba le atragi atentia, degeaba esti tu ala pacifistul care vrea sa nu fie violent, pentru ca astia te iau de fraier si iti fura chilotii in timp ce tu dialoghezi cu el.
Paharul se umple incet, incet. Iar cand ultima picatura va fi cazut, sa va fereasca Dumnezeu!!!
Absolut nimic pentru binele tarii
tudorLeo [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 17:43
+30/36
Nimic, absolut nimic pentru tara asta! Totul pentru a salva propriile funduri tabacite de pupicurile liderilor regionali. Toti stau ca niste marionete si privesc de pe margine cum vreo 5 oameni dirijeaza Romania direct in prapastie... Iar noi astia de rand, stam ca prostii si acceptam ca rudele de varsta a treia inca se lasa pacalita de penali sa-i voteze
inca 22 de comentarii comenteaza