Petre Roman justifica decizia de a da minerilor, in iunie '90, mancare, ciorapi, chiloti si periute de dinti: Era un gest umanitar, ce sa faci cu 8-9 mii de mineri nemancati si obositi - Hotnews Mobile
1 € 4,6562 1 USD 3,9954sâmbătă 21 iul 2018

Petre Roman justifica decizia de a da minerilor, in iunie '90, mancare, ciorapi, chiloti si periute de dinti: Era un gest umanitar, ce sa faci cu 8-9 mii de mineri nemancati si obositi

de R.M. Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:43
- a A+
Imagine
Fostul premier Petre Roman a spus miercuri, la Europa FM , ca era nevoie ca minerii veniti la Bucuresti  in iunie 1990 sa fie hraniti si imbracati inainte sa fie trimisi inapoi in Valea Jiului. "Era un gest umanitar, ce sa faci cu 8-9 mii de mineri nemancati si obositi", a spus fostul sef al Guvernului.Declaratia sa vine dupa ce un document pe care Ministerul Apararii Nationale (MApN) l-a declasificat luna trecuta arata ca, din dispozitia Guvernului, Armata i-a hranit si echipat pe minerii implicati in evenimentele din 13-15 iunie 1990, potrivit PressOne.ro.

Desecretizarea a fost facuta la cererea Parchetului General si anuntata in Monitorul Oficial.

Dupa violentele din Piata Universitatii, seful Guvernul de atunci, Petre Roman, a decis, la initiativa ministrului Stanculescu, sa-i ajute cu haine si mancare pe minerii veniti la Bucuresti.

"Eu cand am vazut care este situatia, erau aici, din pacate au ajuns in Piata Universitatii si nu aveau ce cauta acolo. Intelegerea a fost cu totul alta. Dar, era o problema absolut elementara,  pur si simplu de ordin umanitar. Trebuiau hraniti, pentru ca erau veniti in conditiile impropii in care au venit, in noapte", a spus Petre Roman, pentru Europa FM.

"...pentru ca sa putem sa avem o sansa de a-i trimite inapoi, trebuia cat de cat sa fie (...) ma rog, ministrul Stanculescu de atunci i-a preluat, au fost dusi, li s-a dat hrana. Iar unii dintre ei care erau cu haine rupte, el a spus: Domule, din rezerva Armatei le dau pentru ca sa fie cat de cat in situatia sa ii putem trimite inapoi", a continuat fostul premier Petre Roman.

Rep.: Ei au fost hraniti, incaltati, imbracati dupa evenimentele din piata Univrsitatii sau inainte?

"Nu, draga (ironic). Sigur ca dupa. Cum inainte? Dupa ce Iliescu le-a spus sa mearga in Piata Universitatii sa planteze flori, ceea ce sigur ca a fost o exprimare cu totul nefericita. Si abia dupa aceea, ce sa faci cu vreo 8-9 mii de mineri nemancati, obositi? Raman la parerea ca minerii de la sine, cat erau ei de oameni cruzi, nu puteau sa savarseasca acele bestialitati. Au fost instigati".

Rep.: De cine sa fi fost instigati ?

"De fostele cadre ale Securitatii si din Militie. Cine i-a dus pe ei, de expemplu, la sediile partidelor. Cum au ajuns la ziare? E limpede ca au fost instigati", a raspuns Petre Roman.

Citeste restul articolului pe Europa FM .
1986 de afisari


pai da.. cum sa bati oamenii daca tu esti obosit
qwerasdf [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:49
+24/24
??

manca-v-ar puscaria! si pe tine si pe iliescu
Obositi
Soljenitin [utilizator], Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:49
+22/22
Cred si eu ca erau obositi dupa cateva ore de batut oameni pe strazi.

Petrica, ai ratat o buna ocazie de a-ti tine fleanca!
inca 17 comentarii comenteaza