Premierul Mihai Tudose considera ca mesajul transmis miercuri de catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este .extraordinar. "Este un mesaj extraordinar, este prima data cand Comisia Europeana nu ne critica si apreciaza demersurile pe care le-am facut noi, cu totii, Romania este eroina acestei povesti", a spus Tudose. Jean Claude Juncker, seful Comisiei Europene, a propus miercurica la o zi dupa iesirea Marii Britanii din UE sa se tina un summit european la Sibiu. Acest summit, ce ar urma sa aiba loc pe 30 martie 2019, va fi dedicat stabilirii directiei viitoare a Uniunii Europene.

Juncker a mai spus in discursul programatic despre starea UE ca Romania trebuie sa intre in zona Schengen. Juncker a renuntat la scenariile propuse anterior, unele dintre ele vorbind despre o UE cu mai multe viteze.

De asemenea, Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri ca "statul de drept nu e optional in UE" si a intarit nevoia unui proiect european care sa fie bazta pe libertatea, egalitate de sanse si statul de drept.