Asa a fost pictat un munte. Artistul Guillaume Legros, care se prezinta sub pseudonimul Saype, a folosit 600 de litri de vopsea ca sa faca un tablou de 6.000 de metri patrati pe creasta unui masiv din Elvetia. Pictura uriasa, realizata in muntii Les Rochers-de-Naye, se numeste "O poveste a viitorului". Aceasta infatiseaza o fetita care citeste dintr-o carte. Opera de arta ce infrumuseteaza peisajul de vis a fost facuta cu prilejul implinirii a 125 de ani de la constructia liniei ferate, care trece prin apropiere, scrie Click.

In decursul a sapte zile au avut loc sapte explozii solare nemaivazute in ultimii 12 ani. In decursul a sapte zile, pe suprafata Soarelui au putut fi observate zilnic explozii solare. Cea mai recenta a avut loc pe 10 septembrie, iar National Oceanic and Atmospheric Administration's Space Weather Prediction Center (SWPC) a emis un avertisment privind aparitia penelor de curent si perturbarea sistemelor de navigare. La fel ca celelalte sase eruptii solare observate inca din data de 4 septembrie, cea mai recenta provine din punctul solar cunoscut cu denumirea Active Region 2673, care in prezent se va indeparta de Pamant, informeaza Space, noteaza Descopera.

Misterul vietii pe Pamant ar putea fi elucidat de aceasta descoperire. Unul dintre cele mai vechi locuri de pe Pamant ar putea ascunde raspunsul la intrebarea "unde si cand a inceput viata?". Oameni de stiinta sunt aproape sa elucideze misterul. O portiune dinspre Golful Hudson din nordul orasului Quebec este aproape la fel de veche ca Pamantul. In acest loc se gasesc stanci si roci care au supravietuit milioanelor de ani, ceea ce inseamna ca ascund si multe secrete ale vremurilor. Astfel de stanci care ar putea descifra unele taine se mai pot gasi astazi in locuri ca Groenlanda si Australia de Vest. Se crede ca semnele inceputurilor vietii pe Pamant au ramas inregistrate in aceste pietre, potrivit Descopera.

Traditie bizara. Dezgroapa mortii in fiecare an si ii imbraca in haine de sarbatoare. Un sat din Indonezia pastreaza o traditie care ar putea fi considerata cel putin ciudata de catre cei slabi de inger. Stradutele din satul indonezian Sulawesi sunt asaltate de zeci de cadavre readuse la viata chiar de rudele lor cu ocazia unui festival anual. Locuitorii din Sulawesi au o relatie foarte apropiata cu rudele lor care au trecut in nefiinta, uneori pastrand cadavrele celor dragi in casa pentru sapamani sau chiar luni intregi pana decid sa le ingroape. Chiar si atunci cand corpurile neinsufletite sunt depuse in pamant, ele nu isi gasesc odihna pentru mult timp pentru ca locuitorii ii dezgroapa pentru a-i face partasi la festivalul tinut in cinstea lor, conform Click.

Cele mai cautate intrebari pe Google. Din 2004 incoace cautarea acestui tip de intrebari a crescut cu peste 140%. Desi intre ele exista multe intrebari referitoare, de exemplu, la reparatii facute obiectelor din locuinta, ceea ce pare logic, pentru ca oamenii nu au de unde sa stie aceste lucruri, topul 10 al intrebarilor puse "maestrului" Google demonstreaza frumoasa naivitate a rasei umane. Top 10 cele mai cautate lucruri pe Google: 1. Cum sa faci nod la cravata 2. Cum sa saruti 3. Cum sa ramai insarcinata 4. Cum sa slabesti 5. Cum sa desenezi (diverse obiecte) 6. Cum sa faci bani 7. Cum sa faci clatite 8. Cum sa scrii o scrisoare de intentie 9. Cum sa faci un French toast 10. Cum sa scapi de grasimea de pe abdomen, informeaza Descopera.