Mitul "echipei tehnice de suport" a Bancii Mondiale pentru autostrada Ploiesti - Brasov. "Dividendele se dau actionarilor, nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni. Vrem sa incepem niste proiecte foarte mari, sa avem un nou inceput. De exemplu, autostrada Brasov-Ploiesti- se va face pe bani nationali si trebuie sa avem bani inainte ca Banca Mondiala sa intre in proiect". Aceasta a fost explicatia oferita marti de premierul Mihai Tudose referitoare la solicitarile pe care Ministerul Economiei le face de cateva zile marilor companii in care statul este actionar majoritar pentru acordarea de dividende suplimentare. Surse guvernamentale bine informate despre modul in care a decurs intalnirea din 5 septembrie de la Palatul Victoria au declarat cursdeguvernare.ro ca aceasta a fost "doar o intalnire introductiva", scrie Curs de Guvernare.

Business reportFoto: Colaj foto

Patronii din Romania, printre cei mai zgarciti din UE cand vine vorba de telefoane de serviciu. Romania imparte cu Bulgaria si Grecia ultimele locuri in UE in functie de numarul de firme care asigura telefoane, laptopuri sau tablete de serviciu pentru angjati, la mare distanta de media Uniunii Europene si de celelalte state membre. Mai putin de 45% dintre firmele din Romania si Bulgaria asigura dispozitive mobile - telefoane, laptopuri, tablete - pentru angajati, respectiv sub 50% in Grecia, potrivit datelor Eurostat, noteaza Economica.

In spatele ieftinirilor la legume si fructe din august se aduna nori negri de inflatie. Potrivit datelor comunicate de INS, Romania a inregistrat in augut 2017 o scadere preturilor fata de luna precedenta de -0,20%, cea mai mare diminuare din ultimele douasprezece luni. Prin cumularea cu efectul de baza favorabil (preturile crescusera in august 2016 cu 0,07%), indicele de inflatie anuala a coborat semnificativ, de la +1,42% la +1,15%. De remarcat ca, in absenta ieftinirii de sezon a legumelor si fructelor proaspete, ale caror preturi se vor duce in lunile urmatoare in sus la fel de repede cum s-au dus acum in jos, inflatia lunara ar fi fost clar pozitiva, potrivit Curs de Guvernare.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc: Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva va fi gata pana la sfarsitul anului. Liliecii invizibili si un cimitir ilegal au blocat lucrarile lotului 4 din autostrada Lugoj - Deva, proiectul care ar fi fost finalizat inca din 2016. Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dat asigurari ca lotul 4 al autostrazii Lugoj Deva se deschide traficului pana la sfarsitul acestui an. "Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva va fi gata pana la sfarsitul anului. Toate problemele legate de autoritatile de mediu au fost remediate. Constructorul a dat asigurari ca pana la finele anului vom circula pe cei aproximativ 22 km de autostrada", ne-a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, conform Capital.

Surpriza de la Volkswagen: Motorul diesel are un "viitor maret" si nu va fi inlocuit de propulsia electric. La doi ani de la scandalul Dieselgate, care a declansat profetii despre disparita motorului diesel si a catapultat in liga mare investitiile in propulsia electrica, CEO-ul Volkswagen, Matthias Muller, incearca sa tempereze avantul revolutionar. Volkswagen va continua sa dezvolte masini pe motorina, motorul diesel are un "viitor maret", iar Tesla, nava amiral a industriei producatoare de automobile electrice, nu reprezinta o amenintare pentru grupul german, a spus Muller intr-o serie de declaratii facute la Salonul Auto de la Frankfurt, informeaza Economica.

Audi Aicon - viziune pentru mobilitatea electrica si condusul autonom. Anul 2025 este un prag critic pentru industria auto, fiind specificat de toti constructorii auto ca momentul in care propulsia electrica va depasi propulsia termica la toate capitolele. Care este viziunea Audi pentru acel moment? Conceptul prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt se numeste Aicon si nu doar ca este electric, ci este complet autonom, indeplinind standardele de nivelul 5, in care soferul este transformat in pasager pe toata durata calatoriei. Iata toate detaliile despre Audi Aicon, scrie Auto-Bild.