​Haute Culture iti face o idee despre evenimentele din Romania. Dar tu, cititorule, esti pe unde nici gandul nostru n-ajunge. Hai, trimite-ne poze, filme, comentarii de pe unde esti. Ne bucuram si le promovam. E doar weekendul nostru, nu? Intra in weekend si vezi ce-alegi. Cinema la sate si comune, cu Pustnik. Balkanik Festival, cu muzici & faze levantine. La Muzeul Taranului sunt industriile creative. D-ale gurii ai la Festivalul Gourmet, unde bagi mierte fierte. In Sibiu ai Music Fest cu VIP-uri. La Enescu ai TragiComedy de Gigi Caciuleanu. Nu uita, da un semn! Sa ne fie bine impreuna.

Weekend Haute CultureFoto: Haute Culture

2 – 10 septembrie PUSTNIK: CINEMA LA CAMINUL CULTURAL

Cine-a auzit de cinema in mediul rural? O rezidenta pentru tineri artisti ii baga-n filme pe oamenii din comuna Cetate. Se dau: Despre oameni si melci, Toata lumea din familia noastra, Cea mai fericita fata din lume, A fost sau n-a fost?, Tatal fantoma, dar si proiectii cu scurtmetrajele realizate de rezidentii PUSTNIK.

6 – 10 septembrie TRADITIILE CREATIVE LA MUZEUL TARANULUI

Muzeul Taranului Roman organizeaza un targ experimental, mai multe ateliere de indemanare, tururi prin Arhiva de Imagine, dezbateri cu reprezentanti de vaza. Ce sunt traditiile pentru tine, omule?

7 – 10 septembrie DANS & FILM

EPOCA STRANIETATII Tema editiei BIDFF din acest an, ”The Age of the Strange / Epoca Stranietatii” Wow. Poate vrei sa dansezi pe strazile din Bucuresti, sa faci o pirueta eleganta in Centrul Vechi.

Spotul oficial al festivalului:

7 – 10 septembrie CARNAVALUL DE STREET FOOD

Street chefs din colturile lumii, burgeri imbibati de sosuri, camioane cu mancare, rulote cu sandvisuri ditamai. Un festival pantagruelic cu potol pentru burtile noastre.

7 – 10 septembrie GOURMET MIERTE FIERTE FESTIVAL

Indieni, japonezi, mancaruri de la Vatra Neamtului, bio, eco, gourmet. Manaci mierte fierte & prajite.

7 – 10 septembrie FESTIVALUL AMBASADELOR ONE WORLD

Cu totii suntem o singura lume. Ne leaga gastronomia.

7 septembrie NOAPTEA LA CLUB CU LAMACHE

Party organizat de Lamache, bipolar si Sentiment, la club. O petrecere electro, probabil. Adica in care mergi sa fii electrocutat de tipul ala (sau trupa), gen Sentiment.

7 septembrie AFTER LIFE EXPERIMENT: HAI SA DANSAM IN PARCUL CIRCULUI

Imaginarul colectiv: viata de dupa moarte prin diferite medii artistice. Dupa moarte, cica e Circareala, toata lumea danseaza in parc!

7 septembrie VRAJITOAREA NEAGRA LA MACAZ

Petrecere cu synthpop & electro punk pusa la cale de o tipa, Dark Witch. Du-te sa te binecuvanteze aceasta fata, poate te si impartasesti cu un pahar!

8 – 10 septembrie SEPTEMBER FEST LA BOTOSANI

Pleiada de staruri de la Festivalul din Botosani: Randi, Ioana Ignat, DJ Project si Giulia, Spitalul de Urgenta, Laura Lavric, Adrian Enache. Concursuri, karaoke, trupe locale, cantare cu ansamblul Folcloric Cristesti, recital Iutina Irimia-Cenusa, ansamblu Folcloric, Valentina Tipa Lulciuc.

8 – 10 deptembrie FESTIVALUL LEVANTIN BALKANIK

Scena din luminisul verde s-a mutat anul acesta din Gradina Uranus in parcul din fata Garii Regale Baneasa si este dominata de: Yasmine Hamdan, Mitzura, Dikanda, Surorile Osoianu, Barcelona Gypsy BalKan Orchestra sau Kolektif Istanbul.

8 septembrie CALEIDOPOP PARTY

Pop de dansat si de cantat, local si international, editie solara in ciuda adierilor tomnatice.

8 septembrie TARG DE SFANTA MARIA

Targ de Sfanta Marie Mica la Muzeul Satului. Gasesti: icoane, acastiste, ii, de-ale gurii.

8 septembrie TRAGICOMEDY DE GIGI

„TragiComedy” de Gigi Caciuleanu, pe scena Operei Nationale Bucuresti in cadrul Festivalului George Enescu, editia 2017. "Sa gandim impreuna cu Shakespeare ca suntem cu toţii actorii unei tragicomedii pe scena acelui teatru pe care il numim VIAŢA.”

9 septembrie SIBIU MUSIC FEST CU VEDETE

Artisti dance & pop din Romania, cei mai VIPi & VIPe vin la Sibiu Music Fest.

9 septembrie BOIVOID, CHEF DE TIP SODOMA & GOMORA

Party cu maestrul de ceremonii Boivoid. Despre Iubire & Haos.

10 septembrie LA PAS PRIN PERIFERIA DE ODINIOARA

Urmariti umbrela alba in turul ghidat si veti afla informatii, povesti si legende despre: Biserica Armeneasca, Biserica Greaca, Foisorul de Foc.