Ambasada Romaniei in Italia a contactat serviciile de protectie civila si autoritatile din Ischia, pentru a verifica daca sunt romani afectati in urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost infiintata o celula de criza pentru a acorda asistenta consulara daca va fi necesar, fiind puse la dispozitie si numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna, potrivit news.ro.

"Ambasada Romaniei in Italia a contactat in regim de urgenta departamentul de Protectie Civila si autoritatile locale, pentru a verifica daca in urma seismului au fost afectati cetateni romani. In cadrul Ambasadei a fost activata o celula de criza, pregatita sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune", scrie reprezentanta diplomatica pe contul sau de Facebook.

Ambasada pune la dispozitie numarul de urgenta al Sectiei Consulare din cadrul Ambasadei Romaniei in Italia, apelabil non stop: +39 345 147 39 35 (apelabil non-stop), precum si un numar de contact de la Protectia Civila - 800840840. Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni seara in insula Ischia, o persoana pierzandu-si viata, 7 fiind declarate disparute, iar 20 fiind ranite usor. Mai multe cladiri, inclusiv o biserica, s-au prabusit.