Politia spaniola a efectuat luni dimineata o perchezitie la Ripoll, in urma atentatelor teroriste de saptamana trecuta la Barcelona si Cambrils, potrivit presei locale, scrie DPA, potrivit News.ro.

Politia a ridicat doi saci si o cutie de pe o proprietate aflata in zona Sant Pere in aceasta localitate, situata la aproximativ 100 de kilometri nord de Barcelona, potrivit ziarului La Vanguardia.

Martori vorbesc despre o prezenta "semnificativa" a politiei si au raportat "o bubuitura puternica" in cursul operatiiunii.

Autoritatile il cauta in prezent pe marocanul Younes Abouyaaquoub, in varsta de 22 de ani, care a locuit la Ripoll si care ar fi soferul camionetei inchiriate care a intrat joi dupa-amiaza in pietoni pe celebrul bulevard Las Ramblas.

Politia a perchezitionat sambata casa de la Ripoll a unui imam care crede ca a fost seful celulei teroriste care a organizat atentatele de la Barcelona si statiunea balneara Cambrils, soldate cu 14 morti si 126 de raniti.

Abdelbaki Es Satty a pedicat la moscheea de la Ripoll pana in iunie. El ar fi murit miercuri intr-o explozie la o casa din Alcanar, o localitate situata la aproximativ 200 de kilometri sud de Barcelona.