Fostul tenismen Ilie Nastase a declarat, vineri, ca daca ar fi fost american, ar fi primit o suspendare mai mica din partea ITF, pentru incidentele de la Mamaia, de la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, informeaza News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Nu ma intereseaza ce spune Serena. Ea a facut acelasi lucru pe care l-am facut eu si a primit doi ani cu suspendare, eu am primit 3 ani, fara suspendare. Probabil daca eram american primeam aceeasi pedeapsa. Sau mai putin. Konta m-a luat un pic peste picior dupa ce a batut-o pe Halep la Wimbledon. A scris pe contul de Facebook «Sper ca Ilie Nastase s-a uitat la meci aseara». Cam asa ceva. Urat din partea ei! Dar probabil ca ea are voie si nu comenteaza nimeni.", a spus Nastase, despre suspendarea de peste trei ani primita.

Omul de afaceri Ion Tiriac acuza ITF de faptul ca nu l-a audiat pe Nastase in acest caz.

"Eu am o problema ca presedinte de onoare sau ce sunt la federatia de tenis. Ilie Nastase e al nostru, asta este. A injurat-o pe una, l-a dat afara, bun, si-a platit datoria. Cum sa-l suspenzi trei ani. Dar cauza? Nimeni nu vorbeste de cauza. De 42 de ori jucatoarea britanica depaseste timpul legal dintre doua puncte. De vreo 12 ori mai mult de dublu. Cum sa ignori, o federatie internationala, un organism ales, o treaba de regulament? Cum sa ignori ca ala a intrerupt meciul fara o noima legala? Poti sa intrerupi un meci daca e un pericol, daca e un cutremur devastator. O federatie internationala sa ignore aceste lucruri e periculos? Si fara sa asculte acuzatul, e periculos", a spus Ion Tiriac.

Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, a facut apel la suspendarea de peste trei ani dictata de ITF dupa incidentele din luna aprilie, de la Mamaia, unde a avut loc intalnirea cu Marea Britanie, potrivit BBC.

O instanta independenta va analiza apelul fostului tenismen.

La 21 iulie, Federatia Internationala de Tenis (ITF) l-a suspendat pe Ilie Nastase pana la 31 decembrie 2020 si amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, din luna aprilie.

Lui Nastase ii este interzis sa aiba o calitate oficiala la competitiile ITF, in perioada 23 aprilie 2017 - 31 decembrie 2020.

In plus, Ilie Nastase nu va avea acces si nu va primi acreditare la competitiile ITF pe echipe pana la 31 decembrie 2018. Nastase va putea avea insa acces la turneele de Grand Slam, deoarece acestea nu sunt sub jurisdictia ITF.

Ilie Nastase a fost gasit vinovat de incalcarea mai multor articole din regulamentul Fed Cup in luna aprilie. "Mai exact: Domnul Nastase a facut un comentariu extrem de inadecvat si care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenascut al Serenei Williams. Domnul Nastase i-a facut avansuri de natura sexuala capitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Domnul Nastase a facut comentarii abuzive si amenintatoare catre un membru acreditat al mass-media. Domnul Nastase a avut comentarii abuzive si amenintatoare catre oficialii meciului si membrii echipei Marii Britanii, a refuzat sa paraseasca terenul si a perturbat in mod deliberat echipa adversa", a precizat ITF, adaugand ca Nastase a intrat fara permisiune in vestiarul echipei Marii Britanii.

In luna aprilie, ITF l-a suspendat provizoriu pe Ilie Nastase ca urmare a comportamentului pe care acesta l-a avut la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie.