Mai multe persoane au fost injunghiate pe strada in orasul Turku din sud-vestul Finlandei, a anuntat vineri politia locala, precizand ca un suspect a fost impuscat si arestat, transmit BBC, AFP si Reuters.

Turku, FinlandaFoto: Captura YouTube

UPDATE 18.40: Cel putin opt persoane au fost spitalizate, iar o persoana a fost declarata decedata in urma injunghierilor, a anuntat spitalul din oras, citat de agentia de presa locala STT.

UPDATE 17.25: Politia finlandeza anunta ca securitatea a fost intarita pe aeroportul din Helsinki si in gari, dupa atacul din Turku.

UPDATE 17.10: Ziarul finlandez Turun Sanomat scrie ca cel putin o persoana a fost ucisa in atac.

Potrivit televiziunii publice Yle, centrul orasului a fost imprejmuit de politie.

Martori au relatat ca au vazut trupuri intinse pe asfalt intr-o zona intens frecventata din acest oras medieval din sud-vestul Finlandei, care in trecut a fost si capitala tarii.

Magazinele au fost inchise.

____

Agresorul a fost plasat in detentie, dupa ce a fost impuscat in picior, a precizat politia.

Politia a avertizat de asemenea populatia sa stea departe de centrul orasului.

"Politia a tras in picioarele suspectului de crima. Persoana a fost arestata. Este recomandat sa se evite centrul orasului Turku", a scris politia pe Twitter, fara a mentiona numarul victimelor, scrie AFP.

"Guvernul urmareste indeaproape situatia din Turku si operatiunea in desfasurare a politiei", a scris la randul sau pe Twitter Juha Sipilä, seful Executivului finlandez, care urmeaza sa se reuneasca in sedinta in cursul zilei.

Incidentul ar fi avut loc in zona comerciala Puutori.