O senatoare americana din Missouri este anchetata de catre Secret Service pentru ca a spus ca ea spera ca presedintele Donald Trump sa fie asasinat, relateaza News.ro citand BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatoarea democrata Maria Chappelle-Nadal a postat aceasta declaratie pe Facebook, dar mai tarziu a sters-o.

Secret Service a confirmat ca "examineaza comentariile" si afirma ca "toate amenintarile la adresa presedintelui" vor fi anchetate.

Senatoarea spune ca a gresit scriind aceasta postare, dar ca refuza sa demisioneze.

Ea a scris "Nu. Voi spera ca Trump sa fie asasinat", raspunzand unui comentariu pe Facebook.

"Nu am crezut in ceea ce am spus. Absolut nu. Am sters si trebuia sters", a declarat Chappelle-Nadal pentru St Louis Post-Dispatch.

"Nu demisionez. Ceea ce am spus a fost gresit, dar nu voi vorbi in continuare despre ceea ce a condus la asta, si anume frustarea si furia pe care multi oameni o simt in America chiar in acest moment", a spus ea.

Membri ai partidului ei i-au condamnat rapid declaratia, iar unii au indemnat-o sa demisioneze.

Sefa caucusului democrat din Missouri in Senat, Gina Walsh, a declarat ca lui Chappelle-Nadal "ar trebui sa-i fie rusine, pentru ca si-a alaturat vocea acestui mediu toxic".

Senatoarea democrata Claire McCaskill, tot din Missouri, a declarat: "Condamn acest lucru. Este scandalos. Iar ea ar trebui sa demisioneze".

Guvernatorul republican al statului Missouri, Eric Greitens, a indemnat-o de asemenea pe senatoare sa demisoneze.

"Putem avea divergente in tara noastra, insa nimeni nu ar trebui sa incurajeze violente politice. Senatoarea ar trebui sa demisioneze", a spus el.

Insa Chappelle-Nadal insista ca isi exprima dreptul la libera exprimare.

"Refuz sa demisionez pentru ca mi-am exercitat drepturile (prevazute de) Primul Amendament, chiar daca ceea ce am spus este gresit", a subliniat ea.