Presedintele american Donald Trump a condamnat toate formele de "violenta, bigotism si ura", inclusiv cele comise de "nationalistii albi, KKK, neonazisti si toate gruparile extremiste", atunci cand a vorbit sambata despre violentele din Charlottesville, statul Virginia, a precizat duminica Casa Alba, dupa ce miliardarul american a devenit tinta criticilor pentru ca nu a nominalizat toate aceste grupuri, informeaza Reuters.

"Presedintele a spus ferm in declaratia sa de ieri ca condamna toate formele de violenta, bigotism si ura si, desigur, asta ii include pe nationalistii albi, KKK, neonazisti, dar si toate grupurile extremiste", a spus purtatorul de cuvant al Casei Albe. "A facut apel la unitate nationala si la aducerea laolalta a americanilor".

Primarul din Charlottesville, Michael Signer, l-a condamnat duminica dimineata pe presedintele Donald Trump pentru inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, precum si pentru violentele generate de militantii de extrema-dreapta si de grupurile antifasciste din Virginia.