O nava cu 69 de migranti clandestini a fost interceptata de Garda de Coasta in largul Portului Mangalia - Hotnews Mobile
1 € 4,6663 1 USD 4,0420marţi 19 iun 2018

O nava cu 69 de migranti clandestini a fost interceptata de Garda de Coasta in largul Portului Mangalia

de Alina Neagu Duminică, 13 august 2017, 13:07
- a A+
Un motor-yacht sub pavilion turcesc, avand la bord 69 de migranti clandestini, de nationalitate irakiana, a fost interceptat duminica dimineata de o nava de patrulare a Garzii de Coasta pe Marea Neagra, in apele teritoriale romanesti, la o distanta de 10 mile maritime travers de Portul Mangalia, anunta Agerpres.Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta, Ionela Pasat, nava de patrulare MAI 3057, din cadrul Grupului de Nave Mangalia a fost alertata duminica dimineata in jurul orei 7:00, prin Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - SCOMAR, pentru a intercepta o ambarcatiune suspecta ce naviga pe Marea Neagra, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, indreptandu-se catre tarm.

"Nava suspecta, sub pavilion Turcia, si-a continuat drumul si s-a stabilit ca la bordul acesteia se afla un numar mare de migranti, drept urmare, o nava a Garzii de Coasta a intervenit interceptand si ulterior escortand ambarcatiunea in port, la sediul Grupului de Nave Mangalia", a declarat purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta.

Din primele verificari ale autoritatilor romane a reiesit faptul ca nava Emek 1, sub pavilion Turcia, era condusa de doi facilitatori pentru migranti clnadestini, un cetatean bulgar si un cipriot, iar la bordul ei se afla 69 de irakieni (30 barbati, 10 femei si 29 de minori), cercetarile fiind continuate in acest caz.
3674 de afisari


trebuie deportati inapoi in turcia
Kivek [utilizator], Duminică, 13 august 2017, 13:23
+27/53
nava confiscata iar musulmanii deportati
Nu sunt sigur
Heruvim [utilizator], Duminică, 13 august 2017, 19:24
+17/21
S-ar putea sa fie protejati ONU privind regimul refugiatilor. Nu stiu precis daca se incadreaza.

Cu toate acestea vreau si eu sa stiu urmatoarele:
1. De unde au avut bani?
2. De ce Europa si nu oricare alta tara musulmana de pe traseu?

De asemenea, cine nu are pasaport nu poate beneficia de azil. Prin urmare, a incalcat regimul de frontiera - a comis o infractiune si trebuie sa fie expulzat sau retinut pana la identificarea persoanei.

Cine nu provine dintr-o zona care ii confera statutul de refugiat, de asemenea a incalcat regimul de frontiera.

Cei doi ghizi au incalcat cu siguranta regimul de frontiera si normal trebuie sa intre pe procedura penala si ambarcatiunea confiscata.
inca 28 de comentarii comenteaza