Pelicula "Marita", debutul in lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, a primit, sambata seara, trofeul celei de-a 14-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, anunta News.ro. Trofeul si premiile sectiunii de scurtmetraj au fost acordate in urma votului publicului.

In competitia de lungmetraje au fost selectate sase filme din Sri Lanka, India, Columbia, Romania, Israel si Olanda.

Trofeul a fost ridicat de actorul Adrian Titieni, protagonistul lungmetrajului. El a multumit publicului si a adaugat: "Acum zece ani am fost la Aspen Shortfest, unde filmul ᅡValuriᅡ al lui Adrian Sitaru a castigat un premiu. Fiind reprezentantul filmului, a trebuit sa ma supun rigorilor: premiantii ii serveau pe cei o suta de invitati, in ultima seara. Un regizor belgian i-a scris un e-mail lui Adrian Sitaru si i-a spus: Nu stiu ce performanta a facut actorul in filmul tau, dar vreau sa-ti spun ca este un chelner desavarsit. Cat despre ᅡMaritaᅡ, nu stiu ce performanta am facut in film, dar vreau sa spun ca de fiecare data cand faceam cate un drum cu masina, cu tot felul de aparate de filmat pe ea, directorul de imagine imi multumea pentru ca am condus foarte bine. Multumirile astea erau si in ochii regizorului. Cu alte cuvinte, nu stiu ce performanta am facut, dar stiu ca acea masina a fost condusa foarte bine".

Pe locurile doi si trei in preferintele spectatorilor de la Anonimul s-au aflat "Quality time" (regia Daan Bakker, Olanda - Norvegia, 2017) si "Burning birds" (regia Sanjeewa Pushpakumara, Franta - Sri Lanka - Qatar - Olanda, 2016), care a deschis competitia.

In ceea ce priveste competitia de scurtmetraje, premiul pentru cel mai bun film strain a revenit peliculei "State of Emergency Motherfucker" (regia Sebastien Petretti, Belgia). Actorul Yassine Fadel a fost prezent la gala si a primit premiul.

Scurtmetrajul romanesc "Scris/Nescris", de Adrian Silisteanu, a fost votat de public dintre cele 14 filme selectate de Ionut Mares. "Filmul a mai primit cateva premii, dar este prima data cand multumesc direct publicului. E interesant sa vezi ca oameni din diferite locuri ale lumii rezoneaza la aceeasi tema", a spus Adrian Silisteanu.

In sectiunea scurtmetraj a fost acordat si un premiu special, care poarta numele regretatului regizor Ovidiu Bose Pastina, a revenit productiei italiene "Il silenzio" (regia Farnoosh Samadi & Ali Asgari).

La gala de inchidere a Festivalului International de Film Independente Anonimul a fost proiectat in avanpremiera lungmetrajului "Capace", regizat de Sorin Marin, cu Vlad Ivanov, Adrian Titieni si Adrian Paduraru in distributie.

Seara a continuat cu o petrecere la care a mixat DJ Gojira si s-a incheiat cu proiectia filmelor castigatoare.