Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d'Oro la Festivalul de Film de la Locarno - Hotnews Mobile
1 € 4,6562 1 USD 3,9954sâmbătă 21 iul 2018

Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat premiul Pardino d'Oro la Festivalul de Film de la Locarno

de Alina Neagu Sâmbătă, 12 august 2017, 19:48
- a A+
Regizoarea romana Cristina Hanes a castigat, sambata, premiul Pardino d'Oro pentru cel mai bun scurtmetraj international la Festivalul de Film de la Locarno, pentru productia portugheza "Antonio e Catarina", anunta News.ro.Productia portugheza "Antonio e Catarina", regizata de Cristina Hanes, si cea romaneasca "Haine negre", de Octav Chelaru, se numara intre cele 27 de scurt si mediumetraje care au fost selectate in aceasta competitie. Filmele au fost incluse in programul Pardi di Domani, dedicat cineastilor tineri independenti sau studentilor la scoli de film, care nu au realizat inca niciun lungmetraj.

Lungmetrajul de debut al regizorului roman Andrei Cretulescu, "Charleston", participa in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno 2017, "Concorso Internazionale".

"Tara moarta" a fost inclus in "Signs of Life", sectiune paralela a festivalului, program dedicat cineastilor care exploreaza in mod inovativ limbajul cinematografic. In aceasta sectiune au mai fost selectate zece pelicule din tari precum Spania, Republica Dominicana, Serbia, Liban si Germania, potrivit pardo.ch.
587 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza